Naslovnica Novosti Nov Sunsundegui SB3 LE za TransHierro

Nov Sunsundegui SB3 LE za TransHierro

309
0
PODIJELI

Španska kompanija TransHierro iz Santa Cruz de Tenerife novu godinu je započela na najbolji mogući način – novim vozilom. Predstavnici kompanije preuzeli su od proizvođača Sunsundegui novo vozilo model SB3 LE (Low Entry). Novo vozilo će raditi na linijama povezujući Los Herreños.

Novi SB3 LE je urađen u kompletno Volvo izvedbi. Za bazu je uzeta Volvo B8R LE šasija u konfiguraciji 4×2. Ukupna dužina vozila je 10.9 metara što znači da je unutrašnji kapacitet osim vozača 37 sjedišta uz odgovarajući broj mjesta za stajanje. Naravno, vozilo pokreće i Volvo motor nove generacije koji ispunjava sve Euro 6 ekološke norme.

Karoserija vozila je urađena od nerđajućih struktura, a vanjska rasvjeta  je urađena uz pomoć Biled Gen III rasvjete. Raspored vrata je takav da su naprijed jednokrilna vrata, dok su centralna vrata dvokrilna za što lakši i brzi protok putnika. Prema želji kupca, vozilo je isporučeno ofarbano u tamno plavu boju, a vanjski izgled zaokružuju čelični točkovi sa metalnim poklopcima.

Od ostale opreme mogu se istaći dodatna sjedišta u zoni za invalidska ili dječija kolica, automatska naplata karata i automat za vraćanje kusura, USB utičnice na rukohvatima u vozilu, brendiranje loga kompanije na vozilu, mikrofon i audio sistem u vozilu.