Naslovnica Novosti Prevost predstavio H3-45: Autobus nove generacije

Prevost predstavio H3-45: Autobus nove generacije

258
0
PODIJELI

Prevost – podružnica Volvo Buses – predstavio je svoj potpuno novi autobus sljedeće generacije H3-45 za kupce u Sjevernoj Americi. Redizajnirani putnički autobus ima niz inženjerski naprednih karakteristika koje pružaju poboljšanu efikasnost goriva, poboljšano iskustvo vozača i visoke standarde udobnosti putnika.

“H3-45 je Prevostov vodeći model i u protekle dvije decenije je postavio standard u industriji” rekao je François Tremblay, predsjednik Prevosta i nastavio: “Rekonstruisali smo sve aspekte autobusa kako bismo stvorili najbolje vozilo u klasi koja se očigledno ističe. Unutrašnjost, koja je potpuno redizajnirana, inspirisana je automobilskom i svemirskom industrijom. Sve što smo uradili na H3-45 uradili smo imajući na umu korisničko iskustvo.”

Najupečatljivija inovacija je novi aerodinamički oblik autobusa, koji ga čini ekonomičnijim do 12% u odnosu na prethodni model. “Poboljšana efikasnost goriva je od vitalnog značaja za podršku našim klijentima da smanje troškove i emisije, a novi, ažurirani H3-45 je dobro usklađen s ovim ambicijama”, izjavila je Anna Westerberg, predsjednica Volvo Buses.

Osim uštede goriva, uglađeni profil novog autobusa također rezultira glatkijom vožnjom i značajno smanjuje buku, što čini autobus lakšim i ugodnijim za vožnju. Još jedna prednost njegovog aerodinamičkog dizajna je manja disperzija tla, što rezultira boljom vidljivošću i sveukupno čišćom vanjštinom. Za putnike, neke od novih karakteristika uključuju redizajniran, veći ulaz koji čini ukrcavanje lakšim i bržim. Osim toga, unutrašnjost ima 50% više osvjetljenja kako bi se pružilo svjetlije i ugodnije iskustvo, a novi raspored prozora pruža bolji pogled. 

Kako bi olakšao održavanje operaterima, Prevost je napravio niz promjena, kao što je novi sistem rasvjete, koji je u LED varijanti za duži vijek trajanja, a olakšava i unutrašnje čišćenje i održavanje. Radi lakšeg održavanja, dodat je prednji panel za lakši pristup i servisiranje sistema brisača i odmrzavanja te klima uređaja za vozača.

Novi H3-45 je predstavljen tokom sajma United Motorcoach Association EXPO 2023. u Orlandu, Florida.