Naslovnica Novosti Španski Autocares Daga kupio novu Temsu HD13

Španski Autocares Daga kupio novu Temsu HD13

368
0
PODIJELI

Temsin zastupnik u Španiji, Marín Ayala je 25. januara isporučio nov autobus Temsa model HD13 svom već starom klijentu Autocares Daga. Antonio López, komercijalni direktor kompanije Marín Ayala, bio je zadužen za isporuku. Ovom prilikom, događaj se održao u novim objektima Marín Ayala u Malagi, koji se nalaze u Tehnološkom parku.

Temsa HD13 je jedno od najkompletnijih vozila u floti, u verziji od 13 metara, sa maksimalnim kapacitetom do 63 sjedišta i prtljažnim prostorom od 11 kubnih metara. Vozilo je isporučeno sa dosta opreme kako za putnike tako i za vozača. Putnici će uživati u audio i video opremi, ali i u USB utičnicama u sjedištima koja su u turističkoj izvedbi sa opcijom obaranja i bočnog pomicanja. Što se tiče tehničkih podataka, nova Temsa kod Autocares Daga opremljena je motorom DAF MX11 od 410 KS. Mjenjač je automatski tj. ZF Ecolife. Ovaj autobus standardno dolazi sa Alcoa aluminijumskim točkovima.

Što se tiče Autocares Daga, radi se o kompaniji iz Malage koja posluje u sektoru putničkog transporta od 1970-ih. Nudi razne usluge: turistički prevoz, diskrecioni prevoz, školski prevoz i iznajmljivanje automobila.