Naslovnica Novosti Mellor Sigma 7 električni minibusevi za Njemačku i Švedsku

Mellor Sigma 7 električni minibusevi za Njemačku i Švedsku

276
0
PODIJELI

Mellor bus, proizvođaš vozila iz Velike Britanije, nedavno je objavio da je prodao 42 vozila u Švedsku i dodatna tri u Njemačku. Kupac u Švedskoj je Connect bus, dok je narudžba iz Njemačke došla od kompanije KVG Kiel.

Skandinavski operater, Connect Bus, naručio je 42 električna minibusa Sigma 7 od Mellora za Västraffikovu uslugu transporta koji odgovara potražnji Flex linije u Geteborgu. Ova usluga omogućava putnicima da telefonom rezervišu putovanja kroz Geteborg. Vozila će saobraćati na fleksibilnim linijama i zaustavljat će se na virtuelnim “mjestima za sastanke” koja su dodijeljena svakom putovanju.

Naručena vozila pridružit će se postojećoj floti minibuseva Mellor Orion E kompanije Connect Bus koji su predstavljeni u martu 2020. godine. Isporučivat će ih od drugog kvartala 2023. godine BK invest, Mellorov skandinavski distribucijski partner. Mellor će opremiti vozila Sigma 7 sa niskoenergetskim sistemima za kontrolu klime, sigurnosnim funkcijama putnika i pješaka i fleksibilnim mogućnostima punjenja koje koriste i depo i javno dostupne punjače.

Gustavo Marqueta, direktor poslovnog razvoja Mellor grupe, rekao je: “Mellor Orion E je bio ključan u održavanju Västraffik Flex linije već nekoliko godina. Novi, Sigma 7, autobusi su sljedeći korak za usluge Västraffik Flex linije, kombinirajući fleksibilnost minibusa sa karakteristikama koje se očekuju od dizajna i tehnologije velikih autobusa. Naš Sigma 7 je najmanji u novom asortimanu električnih autobusa dizajniranih da zadovolje današnje putničke i operativne potrebe i savršeno se uklapaju u uspostavljene operacije koje žele preći na potpuno električnu uslugu.”

Ova najnovija narudžba jača Mellorovu poziciju na skandinavskom tržištu. Britanski proizvođač je također nedavno isporučio prvu od četiri Sigme 7 Nobini za korištenje u Geteborgu.

Njemački operater KVG Kieler Verkehrsgesellschaft (KVG) naručio je tri električna minibusa Sigma 7 od Mellora za upotrebu u Kielu. Nova vozila bi trebala biti isporučena u martu 2023. godine, a isporučivat će se u partnerstvu s Mellorovim regionalnim prodajnim i servisnim partnerom, Jebsen & Jessen. Ova isporuka će KVG učiniti prvim operaterom u Njemačkoj koji će upravljati Mellorovim Sigma električnim vozilima.

KVG je primarni operater u gradu Kiel na krajnjem sjeveru. Odabrao je model Sigma 7 zbog njegovih kompaktnih dimenzija, jer će se autobusi koristiti na vanjskoj gradskoj liniji koja uključuje neke od najužih ulica Kiela. Vozilo Sigma 7 dugačko je samo 7 metara i može da preveze do 31 putnika.

Gustavo Marqueta, direktor poslovnog razvoja Mellor grupe, izjavio je: “Zadovoljstvo je raditi sa JJ e-Mobility & KVG Kiel kako bismo doveli Sigmu 7 u Njemačku – još jedan značajan trenutak za Mellor brend, koji se širi na međunarodnom planu. Operaterov slučaj upotrebe je upravo razlog zašto postoji Sigma – dizajn odgovarajuće veličine koji nudi niske ukupne troškove vlasništva, ali je upakovan kao osnovni električni autobus.”

Mellor i Jebsen & Jessen su blisko sarađivali sa KVG-om kako bi razumjeli njihove specifične zahtjeve za korištenje i optimizirali konfiguraciju vozila. Organizovali su i kurs obuke za vozače KVG-a na jednom od Mellorovih demo autobusa. Električni autobusi KVG Sigma 7 su konfigurisani za 14 putnika i obezbjeđuju jedno mesto za invalidska kolica.

Zbog niskih zimskih temperatura u gradu na sjeveru Njemačke, novi autobusi su opremljeni Mellorovim adaptacijama na hladnu klimu. Ovo uključuje snažniji HVAC sistem i sistem termalnog pred-kondicioniranja baterije kako bi se maksimizirao domet vožnje u hladnijim danima.