Naslovnica Novosti Reading Buses dobija sedam Alexander Dennis dvospratnih autobusa

Reading Buses dobija sedam Alexander Dennis dvospratnih autobusa

264
0
PODIJELI

Reading Buses je potvrdio narudžbu za sedam dvospratnih autobusa od Alexander Dennisa. Radi se o modelu Enviro400 i oni će služiti za operaterove visokoprofilne linije Green Line 702 i 703 za London i aerodrom Hitrou.Kako bi ispunili zahtjev Reading Busesa za zadivljujućim i svestranim vozilom za operacije na dužim udaljenostima, autobusi će biti prvi Enviro400 dužine 11,5 metara koji je Alexander Dennis napravio sa karoserijom u stilu grada. Imat će zastakljeno stepenište, krovne prozore, hlađenje zrakom, podove sa imitacijom drveta, visoka zadnja sjedišta s USB utičnicama i bežičnim punjenjem i LED rasvjetu. Pet od sedam autobusa imat će prostor za smještaj dva korisnika u invalidskim kolicima, dok će druga dva imati dodatni nosač za prtljag za putovanja na i sa aerodroma. Obje verzije će imati ukupno 76 sjedišta.

Robert Williams, glavni izvršni direktor Reading Buses, rekao je: “Oduševljeni smo što možemo naručiti ove autobuse kod Alexander Dennisa nakon što je kompletan tenderski postupak pokazao najbolje specifikacije za naše kupce uz najbolju vrijednost za novac, 24-satnu podršku i najniže emisije ugljika. Očekujemo da će ovi autobusi postaviti trend za budućnost, jer se autobuska industrija nastavlja oporavljati nakon pandemije i radujemo se postavljanju autobusa na naše visokoprofilne usluge Green Line.”

Alexander Dennis Regionalni menadžer prodaje, Mark Taylor, prokomentarisao je: “Drago nam je što smo osigurali ovu prestižnu narudžbu od Reading Buses dok nagrađivani operater unaprijeđuje svoje kultne usluge Green Line. Naša stručnost u prilagođavanju vozila zahtjevima operatera znači da će ona postaviti nove standarde sa posebnom specifikacijom koja će poboljšati putovanja putnika do i od Londona i aerodroma Hitrou. Tim Reading Buses će imati punu podršku danonoćno našom sveobuhvatnom AD24 aftermarket uslugom.”