Naslovnica Novosti Aziz Coach Service dobio dva nova Plaxton Leopard autobusa

Aziz Coach Service dobio dva nova Plaxton Leopard autobusa

260
0
PODIJELI

Alexander Dennis je početkom februara isporučio dva nova Plaxton Leopard autobusa kompaniji Aziz Coach Service. Najnovije isporuke povećavaju ukupan broj Plaxton Leopard autobusa u floti sa sjedištem u Birminghamu na osam. Ovaj autobus čini više od polovine voznog parka uhodane porodične kompanije, koja je osnovana 1960. godine.

Novi autobusi su završeni prema visokim specifikacijama koje je klijent tražio, a koje uključuju farbani krov, retrovizore u obliku galebovih krila, dodatnim gabaritnim svjetlima i krovnim sirenama. Svaki Leopard ima 72 sjedišta sa pojasevima, što im daje maksimalan kapacitet za školske ugovore i najam, uz USB utičnice za punjenje. Korisnici invalidskih kolica mogu se smjestiti preko bočnog lifta, a osigurani su i linijski displeji. Kao i svi Plaxton Leopard autobusi, i ova dva su napravljeni na štedljivoj i pouzdanoj Volvo B8R šasiji.

Direktori Aziz Coach Service, Yasar i Nazir Hussain, komentirali su: “Plaxton Leopard je radni konj naše flote, spajajući kapacitet, pouzdanost i lakoću rada. Kada smo razgovarali o obnovni voznog parka izbor je bio lak i izabrali smo ponovo Leoparda, a tim Plaxtona je ponovo nadmašio očekivanja sa svojom pažnjom na detalje u doradi vozila prema našim specifikacijama.”

Alexander Dennis menadžer prodaje novih i polovnih autobusa, Simon Wood, predao je vozila i rekao: “Želio bih da se zahvalim Yasaru na ponovljenom poslu, koji podržava britansku izgradnju karoserija i osigurava zadržavanje ulaganja u ekonomiju. Zadovoljstvo je vidjeti ove najnovije Plaxton Leopard autobuse kako kreću na put i svi se radujemo što ćemo nastaviti podržavati Aziz Coach Service.”