Naslovnica Novosti Setra 517 HD za kompaniju Edgar Berberich GmbH

Setra 517 HD za kompaniju Edgar Berberich GmbH

421
0
PODIJELI

Porodična kompanija Edgar Berberich GmbH iz Hanaua dodala je Setra autobus u svoju flotu. Kompanija je i ranije imala iskustva sa Setra autobusima, a ovo je po prvi da u svoj vozni park dodaju model Setra 517 HD.

Vozilo iz ComfortClass 500 ima 59 turističkih sjedišta, a kompanija će ga koristiti prvenstveno za transfere i školske ture, kao i za putovanja u hotele, sajmove i događaje u širem području Frankfurta. Troosovinsko vozilo, koje ima skoro 14 metara dužine, također vozi putnike na širok izbor destinacija širom Evrope. Vozilo je opremljeno sa Mercedesovim Euro 6 motorom snage 430 KS u kombinaciji sa automatskim Powershift mjenjačem sa osam brzina.

Kevin Berberich se oslanja na koncentrisanu snagu, filigransku tehnologiju i visoku dinamiku ne samo za svoj novi autobus. 32-godišnji generalni direktor, koji je preuzeo posao nakon smrti svog oca Edgara Berbericha 2016. godine, strastveno je pokazao od čega je napravljen i čime se bavi u slobodno vrijeme. Uz poslovni uspjeh, mladi porodični čovjek je i aktuelni evropski šampion u obaranju ruke, a time predstavlja i bukvalno jake snage brenda Setra.