Naslovnica Novosti U Sarajevo stigao 25. trolejbus iz Bjelorusije, za ostalih 10 će se...

U Sarajevo stigao 25. trolejbus iz Bjelorusije, za ostalih 10 će se raspisati nova javna nabavka

770
0
PODIJELI

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta rekao je da je u Sarajevo danas isporučen posljednji, 25. trolejbus. Kako je rekao, ugovor o nabavci novih trolejbusa potpisan je početkom 2021. godine i isporuka se odvijala sukcesivno.

“Završena je isporuka trolejbusa. Nabavili smo nove trolejbuse nakon više od 40 godina. Uspjeli smo riješiti sve izazove sa kojima smo se susreli u proteklih godinu dana i ponosan sam što sam dio ove priče – novog i modernijeg doba za javni prevoz našeg Sarajeva”, istakao je Šteta.

Šteta je dodao da nabavkom novih vozila i modernizacijom javnog prevoza slika Sarajeva se počela mijenjati i u tom pravcu će se nastaviti, kako bi građani dobili prevoz kakav zaslužuju.

“Vjerujem da građani već osjećaju pozitivnu promjenu, konstantno ćemo raditi i na unapređenju svih sfera javnog prevoza, nastaviti osluškivati potrebe građana i isporučiti im nakon toliko godina nemara, uslugu kakva priliči svakom stanovniku glavnog grada”, zaključio je Šteta.

Svi trolejbusi koji su isporučeni u Sarajevo prolaze testiranja, provjere, proceduralne aktivnosti i probne vožnje, te se nakon toga puštaju u saobraćaj.

“Prema odluci Evropske investicione banke, zbog složenosti situacije u svijetu, za dodatnih 10 trolejbusa, o kojima je ranije bilo govora, a koji su namijenjeni za saobraćanje na novoj trolejbuskoj liniji do Vogošće, će se u narednom periodu raspisati nova javna nabavka, u skladu sa procedurama i pravilima EIB-a”, naglasio je Šteta.

izvor:klix.ba