Naslovnica Novosti Prvi Alexander Dennis autobus za Edinburgh Coach Lines je Enviro200

Prvi Alexander Dennis autobus za Edinburgh Coach Lines je Enviro200

288
0
PODIJELI

Alexander Dennis, podružnica NFI Group Inc., jednog od vodećih svjetskih globalnih proizvođača autobusa, objavio je da je krajem februara isporučio solo autobus Enviro200 kompaniji Edinburgh Coach Lines, dijelu Eirebus grupe sa sjedištem u Dublinu.

Autobus s niskim emisijama prvo je vozilo proizvođača Alexander Dennis koje je kupljeno novo. Pridružio se voznom parku kompanije koji obavlja liniju 13 koja spaja Blackhall, centar grada i Lochend. Linija je podržana od strane Gradskog vijeća Edinburgha.

Ovo kompaktno solo vozilo dugačko je 9,7 metara i prima do 34 putnika na udobnim sjedištima iz domaće proizvodnje – Alexander Dennis Smart Seats, s pojasevima u tri tačke vezanja. Vozači će imati pristup i radiju te CD plejeru u svojoj kabini.

Generalna direktorica Edinburgh Coach Linesa, Katrina Scott, je kazala: “Naša linija 13 važna je karika u saobraćajnoj mreži Edinburgha i njeni putnici imaju koristi od moderne flote koja je sada dodatno unaprijeđena ovim potpuno novim Enviro200 od Alexandera Dennisa. Prvi je takve vrste u našoj floti nakon što nas je privukla njegova svestranost, kao i velika ušteda goriva koju nudi pogon s niskom emisijom.”

Direktor maloprodaje Alexander Dennis, Charlie Miller, je dodao: “Enviro200 ostaje jednostavan za održavanje i rukovanje, a kada je opremljen našom tehnologijom učinkovitosti SmartPack, teško je nadmašiti njegovu ekonomičnost goriva. Izuzetno cijenimo potporu Edinburgh Coach Linesa britanskoj proizvodnji autobusa i nastavit ćemo biti na njihovoj strani s našom kompletnom podrškom za AD24 naknadno tržište.”