Naslovnica Novosti Zagrebački Tulumbus: “Vi se zabavljate, ja vas vozim”

Zagrebački Tulumbus: “Vi se zabavljate, ja vas vozim”

548
0
PODIJELI

Želimir Matić kupio je niskopodni gradski autobus Mercedes Citaro, položio za vozača D kategorije i “mrcinu” od 12 metara pretvorio u tulumbus – disko na točkovima. “Vi se zabavljate, a ja vas vozim”, govori nam Želimir Matić (49) iz Zagreba dok nas uvodi u svoj disko na točkovima. Najnoviji je to, ali i jedinstveni projekt ovog diplomiranog inženjera elektrotehnike, kojem inovativnih ideja u životu nikada nije manjkalo. Inače se bavi proizvodnjom namještaja pa tako stalno stvara nešto novo. Kreativnost i poduzetnost navela je ga je na svašta, a ovog puta na nešto sasvim drugačije.

“Prije nekoliko godina sam sudjelovao u projektu Varteksa na prenamjeni autobusa u modabus i tada sam dobio ideju za nešto čega u Hrvatskoj nema”, kaže Matić, koji je krenuo u novu avanturu. Kupio je još 2019. godine niskopodni gradski autobus, ponovno se upisao u autoškolu kako bi položio i za D kategoriju vozila, a potom “mrcinu” od 12 metara pretvorio u – tulumbus. Zeznula ga je epidemija korona virusa, ali nije odustao.

Tulumbus se može unajmiti za lude i nezaboravne proslave rođendana, momačka i djevojačka slavlja, dan vjenčanja, dolazak po mladu, teambuildinge, noćne izlaske ako vam se ne ide u klub… ma za što god želite, a Želimir vas sigurno vraća kućama. Ima 36 sjedećih i 58 stajaćih mjesta za optimalno oko 50-60 ljudi. Sjedišta su kožna, tu su i frižider i ledomat, utori za piće, a opremljen je i disko rasvjetom, visoko kvalitetnim ozvučenjem dok muziku puštate koju god želite. “Apsolutno sve što vidite u busu je plod moje mašte, mog rada i mojih ruku djelo”, govori nam ponosno.

Radijus kretanja tulumbusa je 100 kilometara oko Zagreba, a Matić pojašnjava kako funkcionira. “Poenta je da se ljudi zabave i sigurno vrate svojim kućama. Upravo su mi inspiracija za ovaj poduhvat bila dvojica mladih sinova starosti 20 i 22 godine i taj strah od vraćanja kući nakon proslava. Bus se unajmi u doba koje želite, ja stižem po vas na najbližu stanicu, kupimo ostatak ekipe ako su negdje drugdje i vozim gdje želite unutar 100 kilometara u krugu Zagreba. Možemo se cijelo vrijeme samo voziti, naravno u skladu s propisima koliko vozači smiju voziti u komadu, mogu vas odvesti u klub pa pričekati i vratiti doma, kako god vi želite. Cijenu ostavljam za upite”, ističe Matić dodajući kako trenutno odrađuje promo vožnje u suradnji s noćnim klubovima tokom kojih dobiva izvrsne reakcije.

“Vratimo se pred klub pa ne žele van iz busa koliko im je, kažu, dobro. Na ulicama je bus prava atrakcija, pogotovo noću, a meni je super što sa mnom u vožnju ide i sin pa provodimo vrijeme zajedno i svi se dobro zabavljamo. Uživam, zezam se i stvaram, a nove ideje već su tu”, kaže ovaj poduzetnik, koji je svoj tulumbus i patentirao pri Zavodu za intelektualno vlasništvo.

izvor: 24sata.hr/PIXSELL