Naslovnica Novosti Košarkaši Bayerna dobili novi Setra klupski autobus

Košarkaši Bayerna dobili novi Setra klupski autobus

476
0
PODIJELI

Autobus Oberbayern GmbH svojoj floti vozila dodao je i novu Setru 517 HD, kao jedno od prvih vozila sljedeće generacije Setra ComfortClass turističkih autobusa. Ujedno, ovaj novi autobus će se koristit i kao novi klupski autobus za prvoligaški košarkaški klub FC Bayern Minhen.

40 Setra Voyage plus turističkih sjedišta sa individualno podesivim komfornim naslonima za glavu osigurat će da igrači mogu putovati u ekstremnoj udobnosti, čak i na dužim putovanjima do sportskih terena ili trening kampova.

Sportisti i njihovi nadređeni također mogu sjediti licem u lice za klupskim stolom i uživati ​​u grickalicama i rashlađenim pićima u integrisanoj čajnoj kuhinji. Visina stajanja od 2,1 metar u unutrašnjosti vozila stvara velikodušan osjećaj prostora u turističkom autobusu. Četiri 21,5-inčna LCD Full HD video monitora omogućavaju da trenersko osoblje izvrši početnu analizu utakmice ubrzo nakon utakmice.

Nico Schoenecker, generalni direktor Autobus Oberbayern GmbH, je pojasnio da je vozilo već u bojama nove ekipe i dodao: “Setra 517 HD je prvi turistički autobus koji smo stavili na raspolaganje našem dugogodišnjem partneru košarkaškom klubu FC Bayern.”

Trodimenzionalni hromirani natpisi brenda Setra na sjajnoj crnoj pozadini zaista se ističu u novom porodičnom licu Setrinih turističkih autobusa, koji su sada podvrgnuti velikom redizajnu. Najsavremeniji sistemi pomoći sada su također u ponudi, kao što je Active Drive Assist 2, funkcija koja već omogućava djelimično automatizovanu vožnju u svim rasponima brzina.

Autobus Oberbayern, sa sjedištem u Minhenu, jedna je od najvećih autobuskih i turističkih kompanija u Njemačkoj. Sa ukupno oko 920 zaposlenih i više od 300 vozila, kompanija se bavi gotovo čitavim spektrom prevoza putnika. Pored redovnih, čarter i specijalnih putovanja, Autobus Oberbayern je i stručnjak za transportnu logistiku na velikim događajima. Sa novom Setrom 517 HD, kompanija trenutno upravlja sa 21 vozilom brenda Setra.