Naslovnica Novosti Dva rumunska grada kupuju 20 električnih Karsan minibuseva

Dva rumunska grada kupuju 20 električnih Karsan minibuseva

128
0
PODIJELI

Nudeći visokotehnološka rješenja za mobilnost s vizijom da bude “Korak ispred u budućnosti mobilnosti”, Karsan nastavlja rasti na svojim glavnim ciljnim tržištima u Evropi. Karsanov lokalni distributer Anadolu Automobil Rom. S.R.L je pobijedio na dva tendera i prodao ukupno 20 e-JEST autobusa. U tom kontekstu, Karsan će isporučiti 16 e-JEST vozila za historijski grad Aiud i 4 e-JEST vozila za grad Siret.

Karsan e-JEST, koji će biti prvi električni minibusevi oba grada, bit će isporučeni u posljednjem kvartalu ove godine. Napominjući da će se broj električnih vozila marke Karsan u Rumuniji ove godine povećati na više od 200, izvršni direktor Karsana Okan Baş rekao je: “Sa ovim novim sporazumima, napravili smo snažan početak 2023. godine”. Ističući da je Karsan odigrao vodeću ulogu u transformaciji električnog javnog prevoza u Rumuniji, Okan Baş je dodao: “Moguće je vidjeti električne autobuse marke Karsan u mnogim gradovima u Rumuniji. Rumunija je jedna od zemalja koje vode transformaciju električnog javnog prevoza u Evropi. Ova vizija Rumunije i naše putovanje električne transformacije, koje je počelo prije pet godina, poklapaju se jedno s drugim.”

Pored e-JEST autobusa, u okviru tendera biće postavljeno i 20 stanica za punjenje. Iz Karsana su još istakli i da su nedavno postali turski brend sa najvećom flotom autobusa na rumunskom tržištu električnih vozila, gdje se šire sa svim asortimanom proizvoda od 6 do 18 metara.