Naslovnica Novosti Mellor isporučio električne Sigma 8 minibuse u škotski Ayrshire

Mellor isporučio električne Sigma 8 minibuse u škotski Ayrshire

288
0
PODIJELI

Mellor je isporučio prva dva električna minibusa Sigma 8 lokalnom operateru Shuttle Buses u Sjevernom Ayrshireu u Škotskoj. Ovo označava prvu isporuku ovog proizvođača novog modela Sigma 8, koji je predstavljen na Euro Bus Expo-u krajem prošle godine.

Mellorova Sigma 8 je široka samo 2,35 metara. Dizajniran je da radi na linijama sa manjim brojem putnika i u ograničenim okruženjima kao što su stambena naselja i uske ulice. Isporučeni autobusi, kao što i oznaka pokazuje, imaju dužinu od osam metara, a podržan je kapacitetom od 27 sjedećih i 27 stajaćih putnika. Vozila su konfigurisana prema Mellorovim “ruralnim” specifikacijama, s jednim vratima za putnike.

Ross Granger, generalni direktor Shuttle Buses, rekao je: “Naše dvije Sigme 8 su se dobro uklopile i postižemo oko 200-230 kilometara dnevno na jendom punjenju, čak i po škotskoj zimi. Vozači i putnici podjednako cijene osjećaj ‘velikog autobusa’ Sigme i radujemo se nastavku saradnje sa Mellorom dok se krećemo prema potpuno električnoj floti.”

Shuttle Buses imaju za cilj da upravljaju autobusima prikladne veličine dok se kreću ka vozilima koja manje zagađuju. Kupovina je dijelom finansirana iz ScotZEB šeme koju osigurava Transport Scotland.