Site icon BHBus.ba

Autocares Plana proširila svoju flotu sa 12 Irizar autobusa

Autocares Plana je svojoj floti dodao 12 novih autobusa, koji su rađeni na Scania šasijama. Tri autobusa su rađena na šasiji K 450C B6x2*4 i oni su opremljeni sa 13-litarskim motorom od 450 KS koji nudi maksimalni obrtni moment od 2.350 Nm. Preostalih devet autobusa su Scania K 410C B4x2. Autobusi ovog modela imaju 13-litarski motor od 410 KS koji nudi maksimalni obrtni moment od 2.150 Nm. Karoserije se uradio španski karoserista Irizar, a izabran je model i8.

“Nastavljamo da se kladimo na Scaniu zbog njene pouzdanosti i sigurnosti, jer je ispred novih zahtjeva za sigurnosne sisteme, koji će stupiti na snagu 2024. godine (radar za mrtve uglove i poboljšani senzori protiv sudara). Osim toga, s novim Scania motorima smanjena je emisija CO2, što pomaže u poštivanju okoliša”, kazao je Jesús Barroso Rincón, šef nabave u Autocares Plana.

Autocares Plana ima vozni park od 700 autobusa, od kojih je 40% sa Scania mehanikom. Od 2018. godine, kada je Plana odlučila da se kladi na Scaniu, veza sa komercijalnom i tehničkom službom sa zastupnika Talleres Rapalo de Reus bila je izuzetna zahvaljujući dobrom planiranju održavanja i popravki. I od tada, sva vozila koja Autocares Plana dodaje u svoj vozni park su bazirana na Scania šasiji i mehanici. Za Jesúsa, “odnos sa zastupnikom i Scania prodajnim timom je veoma dobar i oni čine iskustvo kupovine izuzetnim.”

Autocares Plana je jedna od glavnih grupa za prevoz putnika u Tarragoni i Kataloniji. Osnovana 1964. godine kao porodična kompanija, danas ima 1.000 zaposlenih koji opslužuju više od 15 miliona putnika svake godine: 10 miliona putnika na redovnim linijama i 5 miliona putnika na školskim uslugama, transferima radnika itd. Plana trenutno upravlja redovnim linijama glavnih gradova Camp de Tarragona i službeni je prevoz od aerodroma u Barceloni i Reus do glavnih destinacija na Costa Dauradi.

Exit mobile version