Naslovnica Novosti Najsjevernija isporuka autobusa u historiji MAN-a: Lion's Coach za Bussring AS u...

Najsjevernija isporuka autobusa u historiji MAN-a: Lion's Coach za Bussring AS u Norveškoj

373
0
PODIJELI

Svako ko posjeti regiju oko Tromsea, najvećeg skandinavskog grada sjeverno od Arktičkog kruga, doživjet će fascinantne prirodne spektakle: sjeverno svjetlo, polarne noći i ponoćno sunce. No, vožnje sanjkama i motornim sankama, promatranje kitova, idilične uvale i plaže, visoke planine, šarene drvene kuće i mala ribarska sela također očaravaju posjetitelje iz cijelog svijeta.

U budućnosti će ih četiri nova autobusa MAN Lion's Coach odvesti do spektakularnih destinacija u oblasti Tromsø. Moderne autobuse naručila je Bussring AS, najveća autobuska kompanija u Sjevernoj Norveškoj. “U januaru smo predali vozila kompaniji Bussring AS, što je bilo jedinstveno iskustvo. Na kraju krajeva, to je bila najsjevernija isporuka novih autobusa u historiji MAN-a”, kazao je Robert Katzer, šef prodaje i proizvodnog autobusa u MAN Truck & Bus, dodajući: “Veoma smo zadovoljni što naši vrhunski opremljeni autobusi bezbjedno i udobno odvoze turiste do najlepših znamenitosti u regionu.”

U ljeto 2022. godine, Bussring AS naručio je četiri MAN Lion's Coach vozila, koja pokreću snažni MAN D26 motori od 510 KS. “Bilo nam je posebno važno da su vozila sveobuhvatno opremljena i da imaju širok spektar asistencijskih sistema kako bi osigurali da bezbjedno stignu na svoje odredište u svakom trenutku, čak i tokom dugih zima u severnoj Norveškoj”, izjavio je Torbjørn Johansen, izvršni direktor kompanije Bussring AS.

Kako bi to osigurali, lokalni MAN Bus tim je od samog početka blisko sarađivao sa autobuskom kompanijom. “Na ovaj način smo bili u mogućnosti da osiguramo da su vozila savršeno prilagođena posebnim potrebama Bussring AS i da budu sposobna da se nose sa izazovima sjeverne klime – dok u isto vrijeme nudimo putnicima maksimalnu udobnost”, istakao je Tim Schuler, šef prodaje autobusa u MAN-u u Norveškoj. Odlične povratne informacije od putnika i vozača pokazuju koliko je to dobro postignuto: “Autobusi su u funkciji par mjeseci, a udobnost, oprema, karakteristike vožnje i užitak u vožnji stvaraju entuzijazam”, objasnio je Torbjørn Johansen.

Pored inovativne tehnologije, radionica Team Verksted AS također osigurava da su autobusi na krajnjem severu uvijek pouzdani i sigurni na putu. “Veoma se radujemo saradnji sa Bussring AS i MAN-om. Naš cilj je da obezbjedimo maksimalno vrijeme rada autobusa sa našim obučenim radioničkim timom i našom brzom uslugom,” rekao je Kurt-Magne Aga, regionalni menadžer Team Verksted AS, Sjever. Servisni MAN partner sa sjedištem u Tromsøu brine o održavanju i servisiranju autobusa. “Sa Team Verksted AS oslanjamo se na pouzdanog partnera. Važno nam je da našim klijentima ponudimo inovativna transportna rješenja na koja se mogu 100 posto osloniti,” kaže Schuler.