Naslovnica Novosti Begonia Reizen u flotu dodala Mercedes Intouro M

Begonia Reizen u flotu dodala Mercedes Intouro M

351
0
PODIJELI

Dvoosovinski Mercedes Intouro M sa 63 sjedišta i stajaćim mjestom za 37 putnika novi je eksponat u voznom parku kompanije Begonia Reizen iz Lochristija. Ovo je prvo vozilo ove belgijske kompanije koje ima registrovana i mjesta za stajanje. U prvim sedmicama rada, multifunkcionalni, 13-metarski međugradski autobus već je postao najčešće korišteno vozilo u voznom parku Begonia Reizen, koji se sastoji od ukupno 23 autobusa.

Osnovana 1957. godine od strane Oscara Brackea, Begonia Reizen je porodična kompanija koja je sada u svojoj trećoj generaciji. Transport radnika bio je glavni dio aktivnosti kompanije Begonia Reizen. Međutim, kriza COVID-19, a posebno povezani sigurnosni propisi, naveli su kompanije kao što je De Lijn da sve više traže veća vozila od Begonia Reizen. Tako se posao proširio sa prevoza radnika i na prevoz đaka, plivačke izlete te ostale vanredne prevoze. “Od tada smo od stručnjaka za turizam i prevoz radnika u Belgiji i inostranstvu izrasli u kompaniju koja je sada prisutna i na domaćim redovnim tržištima”, rekao je Bart Bracke.

Novi Mercedes Intouro M je prvo vozilo Begonije Reizen koje je također odobreno za putnike koji stoje. Ovo povećava njegovu operativnu sposobnost, posebno kao autobus u transportu radnika. Odmah se etablirao u ovom segmentu kao najčešće korišteno vozilo u voznom parku. Udobne, prijatne vozne karakteristike i niska potrošnja goriva su ono što je kompaniju Begonia Reizen potpuno zadovoljilo.

Autobuska kompanija je također oduševljena opsežnim sigurnosnim karakteristikama modela Intouro M. Pored kamere za vožnju unazad, posebno hvale Sideguard Assist, koji daje značajan doprinos izbjegavanju kritičnih situacija pri skretanju ili mijenjanju trake. “Pored toga, Intouro M je izuzetno upravljiv uprkos svojoj dužini. Zajedno sa šestostepenim automatskim menjačem ZF Ecolife 2, to je važna prednost, posebno u gradskim centrima”, završio je Bart Bracke.