Naslovnica Novosti Mega isporuka: 800 Yutong autobusa za Uzbekistan!

Mega isporuka: 800 Yutong autobusa za Uzbekistan!

272
0
PODIJELI

Kineski proizvođač autobusa Yutong se pohvalio mega isporukom koja se sastoji od ukupno 800 autobusa za Uzbekistan. Ovaj broj uključuje 300 Yutong E12 (ZK6126BEVG) autobusa i 500 CNG autobusa (ZK6116HG i ZK6126HG), postavljajući novi rekord za kineski izvoz autobusa u Uzbekistan. To je takođe prvi put da Uzbekistan uvodi nove energetske autobuse u velikim količinama.

Taškent, glavni grad Uzbekistana, poznat je kao “Sunčani grad”, koji je topao, suh i prašnjav i koji ima izuzetno visoke zahtjeve za novim energetskim vozilima. Kako bi zadovoljio operativne zahtjeve, Yutong je obezbijedio prilagođena rješenja proizvoda za Uzbekistan zasnovana na osnovnim tehnologijama upravljanja baterijama, motorima i električnom energijom.

Među njima, vučna baterija usvaja nezavisan sistem hlađenja tečnosti, dizajn odeljka za baterije protiv sudara je poboljšan, sistem zaštite od azota baterije i druge sigurnosne tehnologije, i opremljen je strukturom za zaštitu od sedimenta motora, strukturom protiv kondenzacije motora i drugim strukturama za smanjenje kvarova, a istovremeno se koristi jak klima uređaj velike snage kako bi se osigurao efekat hlađenja.

300 električnih autobusa Yutong E12 pomoći će Uzbekistanu da predvodi električnu i niskougljičnu transformaciju javnog prevoza u centralnoj Aziji. Trenutno, Yutong je izvezao više od 86.000 autobusa, sa globalnim tržišnim udjelom od više od 10%. Među njima, novi energetski autobusi su postigli dobar rad u više od 30 zemalja i regiona.

Do sada su Yutong autobusi izvezeni u preko 115 zemalja, a neka od glavnih izvoznih tržišta su zemlje kao što su Katar, Saudijska Arabija, Uzbekistan ili Poljska u Evropi.