Naslovnica Novosti Alexander Dennis završio isporuku 74 autobusa kompaniji Arriva UK Bus

Alexander Dennis završio isporuku 74 autobusa kompaniji Arriva UK Bus

351
0
PODIJELI

Alexander Dennis je krajem marta objavio da je završio isporuku 74 autobusa Enviro400 i Enviro200 sa niskim emisijama za Arriva UK Bus, koja je dio Deutsche Bahn grupe. Od ukupnih 78 autobusa, njih 47 su Enviro400 dvospratni i 27 Enviro200 solo autobusi, a isporučivani su u serijama između ljeta 2022. i početka 2023. godine. Svi su opremljeni nagrađivanom SmartPack tehnologijom efikasnosti Alexandera Dennisa za smanjenje emisije ugljika i štetnih emisija, čime se poboljšava kvalitet lokalnog zraka.

Dvospratni Enviro400 autobusi su dugi 10,5 metara, a visoki 4,2 metra i mogu primiti do 73 putnika. Solo autobusi su napravljeni u dvije dužine: 8,9 metara sa do 30 sjedišta i 10,8 metara sa 41 sjedištem. Svi imaju lako pristupačne prostore za invalidska kolica, kao i poseban prostor za smještaj kolica.

Enviro400 autobusi su dodijeljeni Arriva North East u Ashingtonu i Arriva Midlands u Thurmastonu blizu Leicestera, dok je Enviro200 podijeljen između ove dvije operativne jedinice i Arriva Southern Counties u Gillinghamu, što koristi putnicima na njihovim linijama.

Komercijalni menadžer Alexander Dennisa, Mark Ballam, komentarisao je: “Cijenimo Arrivinu investiciju u autobuse britanske proizvodnje od Alexander Dennisa. Sa ovim potpuno novim autobusima sa niskim emisijama, Arriva nastavlja da unaprjeđuje svoj vozni park i smanjuje uticaj na životnu sredinu, čineći putovanje autobusom još zelenijim i zdravijim izborom za putnike. Sa svojim dokazanim dizajnom i operativnom fleksibilnošću, Arrivini novi dvospratni Enviro400 i solo Enviro200 autobusi sigurno će biti pouzdani u godinama koje dolaze.”

Andy Whitehouse, direktor inženjeringa i sigurnosti u Arriva UK Bus, je izjavio: “Da bismo poboljšali iskustvo naših klijenata i putnika, mi smo i nastavit ćemo poboljšavati naš vozni park modernijim, pouzdanijim vozilima sa nižim emisijama. Uživamo u dobrom radnom partnerstvu sa Alexander Dennisom koji je uspješno isporučio 74 autobusa sa niskim emisijama, od kojih su svi sada u upotrebi.”