Naslovnica Novosti Španska ALESA obnovila flotu sa sedam električnih autobusa

Španska ALESA obnovila flotu sa sedam električnih autobusa

313
0
PODIJELI

Kompanija ALESA, koja je zadužena za gradski prevoz u gradu Leon, kupila je sedam novih električnih autobusa. Autobuse su isporučili proizvođači Mercedes i Irizar e-mobility, a radi se o modelima eCitaro i ie trambus. Vozila će biti puštena u rad na svim linijama kako bi putnici mogli testirati njihov rad u cijelom gradu. Različite konfiguracije vozila omogućavaju ukupan kapacitet do 67 putnika, od čega je 25 sjedećih, 40 stojećih i 2 mjesta za osobe sa smanjenom mogućnošću kretanja.

Vozni park službe gradskog prevoza u opštini Leon sastoji se od 31 vozila i ovi novi autobusi su uključeni u vozni park kako bi se zamjenila neka od starijih vozila.Ovo je najveća obnova voznog parka urađena u posljednjih deset godina.Od 2017. godine nabavljeno je ukupno 15 novih autobusa – četiri u 2017. godini, dva u 2018. i 2019. godini i sedam u ovoj nabavci.

Gradonačelnik Leona, José Antonio Díez, istaknuo je: “Ovo su vozila s električnim pogonom koja značajno poboljšavaju ekološki uticaj usluga javnog prevoza u gradu Leonu (nula emisija) i poštuju sve strategije za poboljšanje mobilnosti, smanjenje zagađenja i korištenje obnovljive energije, u jasnoj posvećenosti modernizaciji i održivosti.”