Naslovnica Novosti Iveco Bus ponovo proizvodi autobuse u Italiji

Iveco Bus ponovo proizvodi autobuse u Italiji

429
0
PODIJELI

Važni dani za Iveco Bus. Sredinom aprila, Iveco Bus otvorio je novu fabriku u gradu Foggia, u južnoj Italiji. Ovdje će se, naime, realizovati nove linije za finalnu montažu autobusa visoke tehnologije, nulte emisije (BEV i FCEV) i niskih emisija (metan/biometan i dizel/biodizel najnovije generacije).

Tamo će do 2026. godine biti sastavljeno ukupno četiri hiljade autobusa, saopštila je Iveco grupa. Autobusi proizvedeni u Foggii će se uputiti na italijansko tržište, a također će se slati kroz Sredozemno more do odredišta u Africi i Bliskom istoku.

Početna proizvodnja novih autobusa počet će u drugim pogonima Iveco grupe. Nastaviće se u Foggii, ugradnjom alternativnih pogonskih sistema i baterijskih modula proizvedenih u Torinu. U novoj fabrici će tako, uz dodatak komponenti koje uglavnom isporučuje nacionalni lanac nabavke automobila, biti završeno kompletno vozilo, naglasili su iz Iveco Bus. Proizvodnja i istraživanje te razvoj baterija, kao i opskrba motorima vozila s niskim emisijama, bit će povjereni – kao što je spomenuto – FPT Industrialu, brendu Grupe posvećen tehnologiji pogonskih sklopova.