Naslovnica Novosti Hirsch Reisen: Jednom Setra – uvijek Setra

Hirsch Reisen: Jednom Setra – uvijek Setra

349
0
PODIJELI

Hirsch Reisen GmbH ove godine slavi svoju 75. godišnjicu rada, a proslava je uljepšana sa četiri nova Setra autobusa nove generacije. Nakon opsežnog fejsliftinga, vozila ComfortClass sada imaju trodimenzionalni natpis brenda u hromu na sjajnoj crnoj pozadini. Hirsch Reisen se počastio sa četiri Setre 515 HD te je na taj način znatno i podmladio vozni park. Sva vozila su opremljena sa samo 40 sjedišta i koristit će se za kulturna putovanja širom Evrope.

Novi Active Drive Assist 2 je također dio opreme novih vozila. Sistem koristi kontinuirane intervencije upravljanja kako bi vozilo držalo u zadatom položaju unutar trake, što omogućava djelimično automatiziranu vožnju u svim rasponima brzina. Active Brake Assist 5 također osigurava maksimalnu sigurnost. Kao prvi svjetski sistem pomoći pri kočenju u slučaju nužde za turističke autobuse, ovaj sistem je u stanju da izvrši maksimalno kočenje do kraja za osobe koje se kreću i miruju do brzine vozila od 50 km/h.

Kako bi gostima ponudili istinsko iskustvo putovanja, tradicionalna porodična kompanija sa sjedištem u Baden-Wurttembergu, kojom upravljaju Andreas i Mathias Hirsch u drugoj generaciji, ograničava skoro sva putovanja na 29 učesnika. Kompanija je stekla odličnu reputaciju u industriji zahvaljujući Setra autobusima, tako da su oni ujedno i najbrojniji u voznom parku.