Naslovnica Novosti Otokar isporučio nove autobuse u Yenifoçu

Otokar isporučio nove autobuse u Yenifoçu

255
0
PODIJELI

Vodeći turski proizvođač autobusa, Otokar, nastavlja sa isporukom popularnih vozila za gradski javni prevoz. Nova adresa za isporuku Otokar Kent LF i Centro vozila je opština Yenifoça u provinciji Izmir. Otokar je isporučio 18 autobusa Kent LF i 2 vozila modela Centro na posebnoj organiziranoj manifestaciji.

Jedna od kompanija Koç Grupe, Otokar nastavlja da jača vozne parkove javnog prevoza u opštinama u inostranstvu i širom Turske sa svojim ekološkim vozilima. Nudeći udobnu i sigurnu priliku za putovanje milionima putnika u više od 50 zemalja uz tehnologiju, dizajn i ergonomiju vozila koja proizvodi, Otokar uspješno realizira nove isporuke. Ceremonija isporuke ukupno 20 vozila je obavljena preko Otokarovog zastupnika Atalay Otomotiv.

Na svečanosti održanoj prilikom primopredaje vozila, gradonačelnik Gradske opštine Izmir Tunç Soyer je rekao: “Pod kontrolom ESHOT-a, obećali smo da ćemo osigurati ekonomičan, udoban i besprijekoran javni prevoz do svih okolnih okruga Izmira. Danas smo zajedno u Yenifoçi da ispunimo ovo obećanje. İZTAŞIT je sada u Yenifoç sa novim vozilima. İZTAŞIT je veoma vrijedan projekat u kojem su naši obrtnici, koji obavljaju individualni prevoz u našim četvrtima i koji su kroz zadruge uključeni u mrežu javnog prevoza našeg grada. Kvalifikovana, udobna i održiva usluga počinje sa našim vozilima koja su ekološki prihvatljiva, pogodna za pristup osobama sa invaliditetom  i kontrolisana sistemima kamera. Uprkos svim doživljenim negativnostima, obećanja koja smo dali građanima Izmira ispunjavamo jedno po jedno, korak po korak, i tako ćemo nastaviti.”

Direktor domaćeg marketinga i prodaje u Otokaru, Murat Tokatlı, podijelio je da su sretni što će još jednom kao Otokar sudjelovati u transformaciji javnog prevoza koju Gradska općina Izmir neprekidno provodi već 5 godina, te rekao: “Izmir ima jedan od najmlađih voznih parkova u Turskoj. Gradska općina održava svoju pionirsku poziciju sa projektima koje je implementirala. Kao Otokar, sretni smo što možemo uslužiti građane Izmira našim sigurnim i udobnim autobusima visokog nivoa koje dizajniramo i proizvodimo posebno za potrebe korisnika. Sretni smo što je Izmir ponovo dao prednost Otokaru u javnom prevozu. Nadamo se da će novi autobusi biti od koristi.”

Posebno dizajnirani za javni prevoz, Centro mikrobusevi dužine 6,6 metara privlače pažnju svojim širokim stajnim prostorom. U vozilu sa 11 fiksnih i 6 sklopivih sjedišta može se prevoziti 14 putnika koji stoje. Njegov ekološki motor, koji obezbeđuje Euro 6 nivo emisija, bez poteškoća se penje po strmim padinama sa svojim vrhunskim performansama, dok ne opterećuje prevoznike i opštine svojim niskim operativnim troškovima. Dok putnici uživaju u gradu uz Otokar Centro, sa širokim vratima koja omogućavaju brz ukrcaj i iskrcaj, te prostranom unutrašnjosti, tehnologija i visoka sigurnosna oprema vozila ulijevaju povjerenje vozaču.

Kent LF, koji se ističe svojim modernim unutrašnjim i vanjskim izgledom, ekološki prihvatljivim motorom i udobnošću, pruža isplativo rješenje za transportere sa svojim niskim operativnim troškovima. Obećavajući svježe putovanje u svakoj sezoni sa svojim snažnim klima uređajem, vozilo nudi maksimalnu sigurnost sa ABS-om, ASR-om, disk kočnicama i sistemom protiv zaglavljivanja u vratima. Otokar Kent LF svojim punim niskim podom pruža moderan i jedinstven komfor putnicima visoko je cijenjen u gradskom javnom prevozu u Turskoj i inostranstvu sa svojim karakteristikama.