Naslovnica Novosti National Express naručio dodatnih 170 električnih dvospratnih autobusa BYD–ADL Enviro400EV

National Express naručio dodatnih 170 električnih dvospratnih autobusa BYD–ADL Enviro400EV

286
0
PODIJELI

Alexander Dennis i BYD UK zajednički su objavili da je njihovo partnerstvo za električna vozila, koje je vodeće na tržištu električnih autobusa u Velikoj Britaniji, dobilo još jednu narudžbu od National Expressa West Midlands za još 170 električnih autobusa na sprat, koji će biti isporučeni do kraja 2024. godine.

Nova narudžba će povećati broj autobusa BYD-ADL Enviro400EV kojima upravlja National Express u West Midlandsu na 329. Flota, koja će biti najveća te vrste u Velikoj Britaniji, uključuje raniju narudžbu za 130 autobusa koji su dio ambicije britanske vlade da Coventry postane prvi grad sa svim električnim autobusima u zemlji do 2025. godine. Nastavak ulaganja dio je National Expressa koji ispunjava svoju obavezu da do 2030. godine ima autobuski vozni park sa potpuno nultom emisijom u Velikoj Britaniji. Električna energija za pogon električnih vozila bit će 100% obnovljiva i bez ugljika.

Tom Stables, izvršni direktor National Express UK & Germany, rekao je: “Zamjena naših dizel autobusa električnim znači da smo na putu da ostvarimo neto nulu na način koji je dobar za poslovanje i dobar za zajednice. Ovi novi britanski autobusi, koje je u Falkirku napravio Alexander Dennis na BYD šasiji, su čisti, zeleni dvospratni autobusi koji su popularni među kupcima. Kao rezultat toga, ne samo da su ekonomičniji za vožnju, već će povećati rast broja putnika i prihode tako što će natjerati više ljudi da ostave svoje automobile za autobus; i naravno daju svoj dio kako bi pomogli u rješavanju vanrednih situacija s klimom i čistim zrakom.”

Komercijalni direktor Alexander Dennis Group, Martin West, je povodom nove narudžbe rekao: “U Alexander Dennis ponosni smo što vodimo zaduženje s rješenjima koja pokreću srca i umove. Uzbuđeni smo što možemo pomoći National Expressu da ispuni svoje ambiciozne planove za podršku cilju West Midlandsa da postane regija s nultim emisijama ugljika. Ova ponovljena narudžba National Expressa stvorit će najveću flotu električnih dvospratnih autobusa BYD-ADL Enviro400EV u zemlji i pokazuje ubrzanje tranzicije ka mobilnosti sa nultom emisijom.”

Frank Thorpe, generalni direktor BYD UK, rekao je: “Ovo je još jedna značajna narudžba električnih autobusa i drago nam je što možemo podržati National Express, jer nastavlja da ostvaruje značajan napredak u zamjeni svojih dizel autobuskih parkova čistim električnim alternativama. Kroz naše partnerstvo s Alexander Dennisom, kombiniramo naša iskustva i tehnologije iz oblasti stručnosti, uključujući BYD-ovu vodeću svjetsku tehnologiju baterija kako bismo donijeli sigurna, pouzdana rješenja koja ne zagađuju okoliš i kako bi javne autobuske usluge bile održivije i sve privlačnije za širi krug putnika.”