Naslovnica Novosti Mercedes Tourismo isporučen belgijskom Vandekerckhove Autocars

Mercedes Tourismo isporučen belgijskom Vandekerckhove Autocars

386
0
PODIJELI

Autobuski prevoznik Vandekerckhove Autocars (skraćeno VDK Autocars) iz belgijskog grada Zwevezele-Wingene dobio je potpuno novi Mercedes Tourismo u troosovinskoj izvedbi. Primopredaja je obavljena u Kobbegemu u sjedištu Evobus Belgium NV/SA, belgijske prodajne kompanije Daimler Buses.

Frederik Vandekerckhove, koji je sa 39 godina jedan od najmlađih direktora i suvlasnika autobuske kompanije sa 24 zaposlena, toliko je oduševljen svojim Mercedes autobusima da je otputovao u Kobbegem sa 25 vozača autobusa i putnika. “Vozimo Mercedesove autobuse od 1970-ih, i to s dobrim razlogom: zato što se oslanjamo na njihov kvalitet i odličnu uslugu”, kazao je  Frederik Vandekerckhove.

“Ovo je bila dirljiva i jedinstvena primopredaja za nas,” rekao je Peter de Brandt, menadžer prodaje Daimler Buses. “Jedan od gostiju je rekao da je putovanje za njega počelo čim je ušao u ovaj autobus – i to je, naravno, fantastično čuti!”

Novi Mercedes Tourismo 17 RHD visokopodni turistički autobus za VDK Autocars ima mjesta za 54 putnika. Pored USB utičnica pored svakog sjedišta i frižidera napred, a i ostatak opreme ovog troosovinskog vozila je zaista impozantan. Najduža verzija nove generacije Tourisma je isporučena u sivoj boji, koja je zaštitna boja ove kompanije. VDK Autocars će novi autobus koristiti za turističke izlete, pružanje usluga prevoza putnicima do kruzera u luci Zeebrugge i za višednevna putovanja u okviru vlastitog programa putovanja.

Autobusi Mercedesa su apsolutni vladari u floti VDK Autocarsa: od 26 vozila, njih 24 nose Mercedesovu zvijezdu. Frederik Vandekerckhove cijeni Mercedes Tourismo i smatra ga izuzetno udobnim turističkim autobusom sa odličnim sistemom ovjesa. “Velika prednost je što sve komponente dolaze iz Mercedesa”, izjavio je i dodao: “Naš sljedeći Tourismo bi uskoro trebao stići. Znamo proizvod i veoma smo zadovoljni!”