Naslovnica Novosti Golden Dragon isporučio dodatne luksuzne autobuse u Saudijsku Arabiju

Golden Dragon isporučio dodatne luksuzne autobuse u Saudijsku Arabiju

329
0
PODIJELI

Nedavno je 56 luksuznih autobusa Golden Dragon Triumph krenulo na put iz luke Xiamen Xiandai prema Saudijskoj Arabiji na isporuku. Golden Dragon je istakao kako je ovo već treća isporuka njegovom kupcu u Saudijskoj Arabiji ove godine. Ove godine u Saudijsku Arabiju je izvezeno ukupno 114 jedinica luksuznih autobusa Triumph.

“U 2022. godini broj hodočasnika dostigao je samo polovinu brojke zabilježene prije COVID-19. Luksuzni autobusi Golden Dragon Triumph prva su grupa koja se ove godine pridružila lokalnoj autobuskoj floti u Saudijskoj Arabiji kako bi opsluživala hodočasnike”, otkrio je Yang Xuezheng, menadžer prodaje Golden Dragon za Bliski Istok i Jugoistočnu Aziju. U potpunosti u skladu sa standardima za certifikaciju vozila zemalja Zaljeva, luksuzni autobus Golden Dragon Triumph napravio je brojne adaptacije u svom dizajnu, proizvodnji itd. kako bi bolje odgovarao posebnim potrebama i zahtjevima autobuskih operatera u Saudijskoj Arabiji. “Bili smo u bliskom kontaktu sa našim klijentom, novoosnovanim autobuskim operaterom u Saudijskoj Arabiji. Kako potražnja za uslugama transporta postepeno raste, autobuski operater nam je nedavno naručio 114 jedinica Triumph luksuznih autobusa”, dodao je Yang Xuezheng.

Uz tropsku pustinjsku klimu sa prosječnom godišnjom količinom padavina od manje od 200 milimetara, Saudijska Arabija je ekstremno vruća i suha ljeti, a temperatura tamo može doseći i preko 50℃. S obzirom na oštre vremenske uslove, Triumph luksuzni autobus je opremljen snažnijim sistemom klimatizacije i ventilacije, boljim sjedištima i rezervnim dijelovima otpornijim na toplotu i ultraljubičasto zračenje. Osim toga, autobus je dodatno ojačao nepropusnost svoje karoserije i šasije kako bi se izolirao od letećeg pijeska.

Od početka ove godine, Saudijska Arabija je ukinula sva ograničenja vezana za COVID-19, dozvoljavajući muslimanskim hodočasnicima iz cijelog svijeta da putuju u zemlju. Procjenjuje se da će oko 2-2,5 miliona hodočasnika stići u Saudijsku Arabiju u julu ove godine na svoje hodočašće. Za pružanje nesmetanog transporta za putnike, potreban je približan broj od 1.500-1.800 autobusa.

Svake godine milioni hodočasnika putuju na velike udaljenosti da bi odali počast u Meki. Međutim, zbog COVID-19 aktivnosti hodočašća su obustavljene prije tri godine. Pošto je od ranije stekao dobru reputaciju u Saudijskoj Arabiji, Golden Dragon je osigurao niz narudžbi od autobuskih operatera u zemlji. Trenutno u zemlji nesmetano radi ukupan broj od 3.000 Golden Dragon autobusa. Osim toga, proizvođač autobusa ima tim inženjera za postprodajne usluge stacioniran na lokalnom tržištu kako bi osigurao pravovremene usluge za svoje klijente.