Naslovnica Ekskluzivno EKSKLUZIVNO: Prvi Neoplan Tourliner za flotu Hukić tursa!

EKSKLUZIVNO: Prvi Neoplan Tourliner za flotu Hukić tursa!

845
0
PODIJELI

Kada je prošle godine kompanija Hukić turs iz Sarajeva kupila MAN Lion's Coach autobus, menadžer kompanije, Emir Hukić, nam je rekao da očekuje da će 2023. godina biti najuspješnija i najbolja u dosadašnjoj historiji kompanije. Prognoze su se obistinile i uz pravovremenu reakciju prodaje jednog autobusa, flota je pojačana sa novim autobusom – Neoplan Tourlinerom nove generacije!

Nova generacija modela Tourliner je dobro poznata i na našim terenima, pa o samom izgledu vozila ne treba trošiti puno riječi. Novi Tourliner je nastavio tradiciju Neoplan modela koji nude izuzetno atraktivan dizajn, uz ostale pogodnosti kao što su udobnost, efikasnost i mala potrošnja. Upravo sve ono čime se vodi i poslovanje ove sarajevske kompanije.

Novo vozilo u Hukićevoj floti je proizvedeno 2017. godine i opremljeno je sa MAN motorom koji, u kombinaciji sa automatskim MAN TipMatic 12-stepenim mjenjačem, daje 460 konjskih snaga i ispunjava Euro 6C normu. Posao vozaču će olakšati i Efficient Cruise, tempomat te ZF intarder. Kada govorimo o sigurnosti vozača i putnika, za to će se tokom putovanja pobrinuti EBS sa ASR i ABS, ESP, EBA i LGS sistemi. Dodatna sigurnost je obezbjeđena preko kamere na zadnjim vratima te kamerom za vožnju unazad. Interesantno je da je vozilo opremljeno i prednjom panoramskom kamerom koja može reproducirati sadržaj vožnje uživo i na monitore u putničkom prostoru.

Vozačev prostor je urađen ergonomski i sa dobrom opremom koju karakteriše kožno ISRI sjedište vozača sa posebnom klimom i grijanjem te vibracijama kada su sigurnosni sistemi aktivirani. U radnom prostoru se ističe i kožni multifunckionalni volan. Vozaču će posao olakšati i fabrička navigacija koja, kao i panoramska prednja kamera, ima opciju reprodukcije sadržaja na putničke monitore. Vozilo je opremljeno i retrovizorima koji su elektronski podesivi i grijani što će posebno doći do izražaja u zimskim hladnim jutrima, a posebno i vjetrobransko staklo koje je također sa grijačima. Naravno, prelijepi dizajn dodatno ukrašavaju i prednja bi-xenonska svjetla.

Kako vanjski, tako i unutrašnji izgled plijeni pažnju sa novim izgledom i uređenjem. Pod je urađen u imitaciji parketa, a centralni prostor ima kapacitet od 47 putničkih sjedišta. U vozilo su ugrađena Kiel Caresso sjedišta sa velikim kožnim naglavkom i dodatnim bočnim kožnim opšivima. Sva sjedišta imaju naslone za ruke, noge, preklopni stolić i mrežicu za lične stvari. Dodatni Neoplan šmek daju natpisi vozila unutar vozila, kao i pločice sa logom Neoplana na svakom sjedištu. Ovaj Tourliner je opremljen i sa fabričkim MMC (Multi Media Coach) Multimedia setom, cd/dvd/mp3 playerom i dva 19” monitora te mikrofonom. Pošto se već približavamo ljetu i borbi sa vrućinama, do izražaja će doći pojačana Konvektina klima kapacieta 35,5 kW, a za hladnije dane tu je i dodatni neovisni grijač.

Od ostale opreme možemo spomenuti da vozilo ima toalet, dva frižidera, kuhinju, nekoliko utičnica 230 V, pripremu kabine za odmor vozača sa utičnom 230 V te sistemima klime i grijanja, rezervoar za gorivo kapaciteta 525 litara i smještajni kapacitet prtljaga od 10 m3. Vozilo je nakon našeg slikanja, a prije isporuke, dobilo i novi set ratkapa što će svakako dodatno uljepšati ovo atraktivno vozilo. Vozilo je isporučio ovlašteni zastupnik MAN i Neoplan vozila za BiH – KAM i BUS.

Gospodin Nermin Hukić, direktor kompanije, nakon preuzimanja vozila je poručio da se kompanija vraća na stare staze i kapacitet kao prije korone i da nastavlja sa obnavljanjem voznog parka, a sve u korist svojih korisnika usluga. Još je naglasio da je kupovina ovog autobusa samo početak kupovine novih autobusa.

Ekipa portala BHBus.ba kompaniji Hukić turs želi puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom!