Site icon BHBus.ba

EKSKLUZIVNO: Prvi Neoplan Tourliner za flotu Hukić tursa!

Kada je prošle godine kompanija Hukić turs iz Sarajeva kupila MAN Lion's Coach autobus, menadžer kompanije, Emir Hukić, nam je rekao da očekuje da će 2023. godina biti najuspješnija i najbolja u dosadašnjoj historiji kompanije. Prognoze su se obistinile i uz pravovremenu reakciju prodaje jednog autobusa, flota je pojačana sa novim autobusom – Neoplan Tourlinerom nove generacije!

Nova generacija modela Tourliner je dobro poznata i na našim terenima, pa o samom izgledu vozila ne treba trošiti puno riječi. Novi Tourliner je nastavio tradiciju Neoplan modela koji nude izuzetno atraktivan dizajn, uz ostale pogodnosti kao što su udobnost, efikasnost i mala potrošnja. Upravo sve ono čime se vodi i poslovanje ove sarajevske kompanije.

Novo vozilo u Hukićevoj floti je proizvedeno 2017. godine i opremljeno je sa MAN motorom koji, u kombinaciji sa automatskim MAN TipMatic 12-stepenim mjenjačem, daje 460 konjskih snaga i ispunjava Euro 6C normu. Posao vozaču će olakšati i Efficient Cruise, tempomat te ZF intarder. Kada govorimo o sigurnosti vozača i putnika, za to će se tokom putovanja pobrinuti EBS sa ASR i ABS, ESP, EBA i LGS sistemi. Dodatna sigurnost je obezbjeđena preko kamere na zadnjim vratima te kamerom za vožnju unazad. Interesantno je da je vozilo opremljeno i prednjom panoramskom kamerom koja može reproducirati sadržaj vožnje uživo i na monitore u putničkom prostoru.

Vozačev prostor je urađen ergonomski i sa dobrom opremom koju karakteriše kožno ISRI sjedište vozača sa posebnom klimom i grijanjem te vibracijama kada su sigurnosni sistemi aktivirani. U radnom prostoru se ističe i kožni multifunckionalni volan. Vozaču će posao olakšati i fabrička navigacija koja, kao i panoramska prednja kamera, ima opciju reprodukcije sadržaja na putničke monitore. Vozilo je opremljeno i retrovizorima koji su elektronski podesivi i grijani što će posebno doći do izražaja u zimskim hladnim jutrima, a posebno i vjetrobransko staklo koje je također sa grijačima. Naravno, prelijepi dizajn dodatno ukrašavaju i prednja bi-xenonska svjetla.

Kako vanjski, tako i unutrašnji izgled plijeni pažnju sa novim izgledom i uređenjem. Pod je urađen u imitaciji parketa, a centralni prostor ima kapacitet od 47 putničkih sjedišta. U vozilo su ugrađena Kiel Caresso sjedišta sa velikim kožnim naglavkom i dodatnim bočnim kožnim opšivima. Sva sjedišta imaju naslone za ruke, noge, preklopni stolić i mrežicu za lične stvari. Dodatni Neoplan šmek daju natpisi vozila unutar vozila, kao i pločice sa logom Neoplana na svakom sjedištu. Ovaj Tourliner je opremljen i sa fabričkim MMC (Multi Media Coach) Multimedia setom, cd/dvd/mp3 playerom i dva 19” monitora te mikrofonom. Pošto se već približavamo ljetu i borbi sa vrućinama, do izražaja će doći pojačana Konvektina klima kapacieta 35,5 kW, a za hladnije dane tu je i dodatni neovisni grijač.

Od ostale opreme možemo spomenuti da vozilo ima toalet, dva frižidera, kuhinju, nekoliko utičnica 230 V, pripremu kabine za odmor vozača sa utičnom 230 V te sistemima klime i grijanja, rezervoar za gorivo kapaciteta 525 litara i smještajni kapacitet prtljaga od 10 m3. Vozilo je nakon našeg slikanja, a prije isporuke, dobilo i novi set ratkapa što će svakako dodatno uljepšati ovo atraktivno vozilo. Vozilo je isporučio ovlašteni zastupnik MAN i Neoplan vozila za BiH – KAM i BUS.

Gospodin Nermin Hukić, direktor kompanije, nakon preuzimanja vozila je poručio da se kompanija vraća na stare staze i kapacitet kao prije korone i da nastavlja sa obnavljanjem voznog parka, a sve u korist svojih korisnika usluga. Još je naglasio da je kupovina ovog autobusa samo početak kupovine novih autobusa.

Ekipa portala BHBus.ba kompaniji Hukić turs želi puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom!

Exit mobile version