Naslovnica BHBus Info BHBus preporuka: TRIANGLE gume za autobuse

BHBus preporuka: TRIANGLE gume za autobuse

445
0
PODIJELI

Predstavljamo vam neke od najboljih modela TRIANGLE guma za autobuse, čiji je ekskluzivni zastupnik i distributer za područje Bosne i Hercegovine kompanija Pring iz Banja Luke. Osim kvaliteta proizvoda, ovu kompaniju izdvaja i jedinstven način rada sa prevoznicima. Pring Banja Luka nastoji da kroz partnerski odnos nađe gume koje će najbolje odgovoriti potrebama prevoznika, olakšati nabavku i uštedjeti vrijeme. Njihov tim će procjeniti potrebe i obavljati tehničku kontrolu guma. Kako su nam rekli, zajednički cilj je da nađemo najbolji odnos cijene i kvaliteta i da ostvarimo uštede.

POGONSKE GUME

TRIANGLE TRD02
Guma namjenjena za vožnju po autoputevima.
Smanjen nivo buke pri većim brzinama u odnosu na TRD06 i TRD09.Dokazano prelazi 2 00.000 i više kilometara što je čini popularnom kod mnogo prevoznika.
Doprinosi manjoj potrošnji goriva.

TRIANGLE TRD09
Nova generacija guma!
Prethodni model TR06 bio je najprodavaniji, a nova TRD09 guma još je bolja! Poboljšanja se odnose na gazeći sloj koji je dublji za 11% (iznosi 21 mm u 295/80R22.5), ali i širi i to sa 250 na 260 mm.

Ojačana je i konstrukcija dodatnim, četvrtim pojasom, što povećava stabilnost vozila i trajnost gume. TRD09 NIJE direkcionalna guma pa može da se rotira i tako smanji uticaj neželjenog trošenja.

TRIANGLE TRD06
Ovo je guma sa krupnijom „kockom“. Koristi se za kombinaciju vožnje po regionalnim i autoputevima. Direkcionalna guma sa dobrim vučnim svojstvima. Širi (9%) i dublji gazeći sloj (10%) omogućava više pređenih kilometara.

TRIANGLE TRD66
Guma specijalno dzajnirana za zimske uslove. Širi gazeći sloj sa dodatnim ojačanjima doprinosi većoj izdržljivosti, a time i više pređenih kilometara. Ovaj, kao i još nekoliko TRINAGLE modela zimskih guma posjeduju – 3PMSF.

Simbol 3PMSF (Three-Peak Mountain Snow Flake), tj. alpski simbol, obavezan od 2012. u Evropskoj uniji za zimske gume, posebno za gume koje se mogu smatrati zimskim gumama. Pojavljuje se i na tzv. cjelogodišnjim, pa čak i ljetnjim gumama, pod uslovom da takve gume prođu zimski test na posebno pripremljenoj stazi prekrivenoj slojem snijega od 5 cm, guma mora biti bolja od referentne gume u minimalno 6 pokušaja (s maksimalno 10 pokušaja).

UPRAVLJAČKE GUME

TRIANGLE TRS02
Ovo je jedna od najpopularnijih guma iz TRIANGLE ponude. Ostvaruje zaista dobre rezultate – veliku kilomtražu, racionalnu potrošnju i malu klizavost.
Nova generacija dolazi i sa većom nosivosti da udovolji EU standardima.

TRIANGLE TRS06
Nova generacija guma! Razvijena je u paru sa TRD09 pogonskom gumom. Poboljšanja se odnose na gazeći sloj koji je dublji za 11% (iznosi 17 mm u varijanti 295/80R22.5), ali i širi i to sa 230 na 240 mm ( u varijanti 295/80R22.5).

Ojačana je i konstrukcija dodatnim, četvrtim pojasom, što povećava stabilnost vozila i trajnost gume. Otisak gume na podlogu je pravilniji te se guma ravnomjernije i sporije troši.

TRIANGLE TRC03
Noviji model gume sa odličnim rezultatima potrošnje i klizavosti. Pogodna za sve pozicije na autobusu.

Izuzetna karkasa za protektiranje. Ima širi gazeći sloj od TRS02 modela i 20% veću kilometražu. Preporučujemo ozbiljnim voznim parkovima.

TRIANGLE TRS66
Guma specijalno dizajnirana za zimske uslove. Širi gazeći sloj sa dodatnim ojačanjima garantuje izdržljivost gume i veću kilometražu. 3D lamele bolje prijanjanje u zimskim uslovima vožnje.

Više detalja o TRIANGLE autobuskim gumama možete saznati i ako posjetite link:
https://pringdoo.com/wp-content/uploads/2022/08/AUTOBUSI-1-Apr-21.pdf

ili kontaktirajte kompaniju Pring Banja Luka posjetom na adresi Petoševci bb Laktaši ili preko telefona +387 65 762 799 te +387 66 289 255.