Naslovnica Novosti Vozila Karsana od sada dostupna i u Japanu

Vozila Karsana od sada dostupna i u Japanu

218
0
PODIJELI

Turski Karsan, koji je ubrzano napredovao i postao globalni brend sa vizijom da bude “Korak ispred u budućnosti mobilnosti”, zasukao je rukave kako bi pokazao svoj uspjeh i u Japanu, koji je postigao u Evropi. U skladu s tim, Karsan, koji u Japanu provodi marketinške aktivnosti od oktobra 2022. godine, potpisao je ugovor o zastupništvu sa Altech Co. Ltd, jednom od vodećih kompanija u zemlji. Navodeći da je Karsan zahvaljujući ovom sporazumu postao zastupljen na širokom geografskom području od Kanade do Japana, izvršni direktor Karsan Okan Baş je rekao: “Vjerujemo da će Karsan e-Jest model, koji je već tri godine lider na tržištu električnih minibusa u Evropi, također postići veliki uspjeh na japanskom tržištu za kratko vrijeme.”

Karsan, koji je pionir transformacije javnog prevoza u Evropi, ubrzava korake ka tome da postane globalni brend sa svojim modelima koji daju prednost visokoj tehnologiji. Karsan, koji svojim modelima e-Jest i e-Atak potvrđuje liderstvo na tržištu električnih minibusa i midibusa u Evropi, sklopio je ugovor o distribuciji ovog puta za ulazak na japansko tržište nakon Sjeverne Amerike. Nakon ovog sporazuma, Karsan će također ubrzati rad na e-Jest modelu s volanom na desnoj strani. U istraživanju tržišta sprovedenom u Japanu, pokazalo se da je e-Jest zbog svojih jedinstvenih kompaktnih dimenzija i visoke tehnologije najviše tražen u turističkim regijama i gradovima u kojima živi starija populacija.

Navodeći da je sada u toku rad na proizvodnji e-Jesta sa volanom na desnoj strani pogodnog za japansko tržište, izvršni direktor Karsana Okan Baş podijelio je njihov plan u vezi sa lansiranjem ove verzije u Japanu krajem 2023. godine. Okan Baş, koji je naglasio da je Karsan e-Jest proizvod koji je dovoljno konkurentan da svoj uspjeh u Evropi prenese na japansko tržište, rekao je: “Ulaskom na japansko tržište otvaramo i novi put u historiji turske automobilske industrije. Nakon sjevernoameričkog tržišta na koje smo ušli preko Kanade, ostavljamo otisak i u Japanu na drugom kraju svijeta uz pomoć kompanije Altech. Ovim sporazumom, Karsan će biti zastupljen na širokom geografskom području od Kanade do Japana nakon Evrope. Kao Karsan, mi ćemo učestvovati u ovim regijama sa prodajnim i postprodajnim uslugama.”

Altech Co. je osnovana 1976. godine i bavi se uvozom i prodajom industrijskih mašina, što znači da je veoma aktivna na azijskom kontinentu. Altech Co. također ima podružnice i operacije u Kini, Vijetnamu, Tajlandu i Indoneziji, kao i Japanu.