Naslovnica Novosti Jubilarna Setra za Schmid Touristik

Jubilarna Setra za Schmid Touristik

271
0
PODIJELI

Njemačka autobuska kompanija Reise- und Bustouristik Schmid GmbH & Co. KG iz grada Langquaid ove godine obilježava svoju 75. godišnjicu rada. Tako su odlučili da ove jubilarne godine kupe i novo jubilarno vozilo. Izbor je pao na novu Setru 415 LE business.

Vozilo pokreće šestocilindrični redni motor OM 936 sa 260 kW (354 KS) u kombinaciji sa ZF Ecolife 2 šestostepenim automatskim mjenjačem. Ovaj međugradski autobus ima kapacitet za 45 putnika. Novo vozilo iz Setra MultiClass klase sa niskim ulazom, pristupačno je i za osobe sa invaliditetom. To je moguće zahvaljujući sklopivoj rampi, koja omogućava lagan i brz pristup osobama u invalidskim kolicima i osobama sa dječijim kolicima.

Opremljeno sa Sideguard Assist sistemom, ovo vozilo će se koristiti u ime transportnih grupa Regensburger Verkehrsverbund (RVV) i Verkehrsgemeinschaft Landkreis Kelheim (VLK). Kompaniju Schmid GmbH & Co. KG je 1948. godine osnovao Johann Schmid, a ova kompanija u Langquaidu u Donjoj Bavarskoj ima ukupno šest Setra autobusa u svom voznom parku. Pored redovnih linija, ova porodična kompanija treće generacije koju vodi Manfred Schmid nudi i sopstveni program putovanja širom Evrope.