Naslovnica Novosti Nova Setra za Avanti Busreisen

Nova Setra za Avanti Busreisen

339
0
PODIJELI

Avanti Busreisen GmbH & Co. KG iz Frajburga, poznata po svim atraktivnim putovanjima, ali i Setra autobusima, nedavno je proširila svoju flotu sa još jednim autobusom. Naravno, dileme u dobavljača nije bilo pa je to ponovo bila Setra, ali radi se o modelu 515 HDH. Zanimljivo je da su se odlučili za troosovinsku izvedbu, a isporučeni autobus je iz najnovije redizanirane game.

Još jedna zanimljivost je i broj sjedišta. “Sa samo 34 sjedišta, našim putnicima nudimo veliku slobodu kretanja i potpunu udobnost”, rekao je direktor Avantija Hans-Peter Christoph kada je preuzeo novo vozilo u korisničkom centru u Neu-Ulmu. Turistički autobus je iz TopClass klase sa opremom koja mu garantuje klasifikaciju pet zvjezdica. Već smo spomenuli da se radi o redizajniranoj seriji vozila sa full-LED prednjim svjetlima.

Visok nivo sigurnosti osigurava Active Drive Assist 2, koji omogućuje poluautomatiziranu vožnju u svim rasponima brzina. Ovaj Setra autobus također je opremljen funkcijom zaustavljanja u nuždi koja automatski zaustavlja vozilo umjerenim kočenjem ako vozač ne reagira. Pogonski dio turističkog autobusa je šestocilindrični redni motor OM 471 sa 375 kW (508 KS), koji je povezan s potpuno automatiziranim ručnim mjenjačem GO 250–8 MPS sa osam brzina.

Nakon što je već organizirala putovanja Setra autobusima duž Puta svile do Kine i autocestom Panamericana do Tierra del Fuego, Avanti Reisen trenutno upravlja s pet turističkih autobusa premium marke iz Ulma.