Naslovnica Novosti Volvo Luminus – električni autobus za Meksiko

Volvo Luminus – električni autobus za Meksiko

163
0
PODIJELI

Krajem maja Volvo Buses je proslavio svoju 25. godišnjicu rada u Meksiku lansiranjem potpuno električnog gradskog autobusa. Cijeli autobus se proizvodi lokalno u fabrici Volvo Buses u Tultitlanu u Meksiku i predstavlja najodrživije rješenje za gradski prevoz u Meksiku.

Volvo Buses je na čelu transformacije prema električnom gradskom i međugradskom putničkom prevozu, konfigurirajući specifična rješenja u bliskoj saradnji sa svakim od uključenih gradova i svakim od svojih kupaca. To uključuje sve, od efikasnih električnih autobusa do infrastrukture i implementacije projekta.

“Ogromno iskustvo koje ima Volvo Buses na meksičkom tržištu osigurava da kupcima možemo pružiti sveobuhvatno rješenje koje nadilazi samo električne autobuse,” kazao je Rafael Kisel, predsjednik Volvo Group Mexico. “Uključeni smo u procese planiranja i dimenzioniranja, uzimajući u obzir zahtjeve svake linije i vrste operacije. Snabdijevamo autobuse i infrastrukturu za punjenje i pružamo usluge te rezervne dijelove kao i finansiranje cijelog sistema.”

Sa svojim novim električnim autobusom Luminus, Volvo Buses garantuje neprekidan rad, najbolje ukupne troškove vlasništva i punu podršku tokom korisnog vijeka trajanja autobusa. Osim toga, Volvo Buses je jedini brend koji je razvio kružni model koji će omogućiti da se baterije koriste i u druge svrhe na kraju njihovog korisnog vijeka trajanja u autobusima, što potvrđuje posvećenost Volvo Busesa okolini i društvu. “Volvo Buses će nastaviti da ulaže u istraživanje i razvoj za svoj portfolij proizvoda sa nultom emisijom i nastavićemo da širimo našu mrežu postprodajnih usluga širom Meksika”, završio je Kisel.

Novi Luminus je baziran na dokazanoj Volvo BZL tehnologiji i dolazi u različitim dužinama od 9,7 do 13 metara, kao i konfiguracijama baterija u rasponu od 280 do 470 kWh, s baterijskim paketom postavljenim tako da se na najbolji način iskoristi sav unutrašnji prostor. Ovo održivo transportno rješenje ima prediktivne sigurnosne sisteme, kao što je detekcija pješaka i biciklista, i prilagođavanje ograničenja brzine od strane sistema upravljanja zonama. Osim toga, sa svojim niskim ulazom i najširim centralnim vratima na tržištu, garantuje univerzalan pristup i efikasnost pri usponima i spuštanjima. Uz ovaj električni autobus, Volvo Buses također nudi vrhunsko iskustvo putovanja za putnike, pružajući im udobnu, prostranu unutrašnjost i ugodnija putovanja uz bežični internet i USB priključke za mobilne uređaje.