Naslovnica Novosti BYD isporučio električne autobuse u mađarski Zalaegerszeg

BYD isporučio električne autobuse u mađarski Zalaegerszeg

162
0
PODIJELI

BYD, vodeći svjetski proizvođač energetskih vozila nove generacije, u junu je isporučio jedanaest 12-metarskih BYD eBuseva u Zalaegerszegu u Mađarskoj. Isporuka BYD električnih autobusa ne samo da predstavlja transformaciju u javnom prevozu, već također pokazuje nepokolebljivu predanost Zalaegerszega unaprjeđenju održivosti i poboljšanju lokalne mobilnosti. Smanjenjem emisija i prihvaćanjem vrhunske tehnologije, i BYD i grad Zalaegerszeg idu prema zelenijoj i učinkovitijoj budućnosti javnog prevoza.

Projekt nabave i instalacije punjenja, vrijedan oko 5,5 miliona eura, dovršen je u suradnji s Volánbuszom, jednim od najvećih mađarskih operatera javnog prevoza i programom zelenih autobusa HUMDA (Hungarian Motorsport Development Agency). Ovi najsavremeniji električni autobusi BYD omogućit će udobne i ekološki prihvatljive mogućnosti putovanja za više od 55.000 stanovnika.

Uvođenje ovih električnih autobusa zamijenit će 11 originalnih vozila na dizel i bit će operativni na gotovo svim autobuskim linijama u Zalaegerszegu zahvaljujući infrastrukturi za punjenje koju osigurava Mobility Volánbusz Kft. BYD ostaje predan promicanju održivih praksi i isporuci vozila bez emisija. Uključivanje Zalaegerszega u mrežu električnih autobusa dodatno jača misiju BYD-a da pruži inovativna i ekološki prihvatljiva rješenja za javni prevoz.

Ovi električni autobusi BYD u Zalaegerszegu opremljeni su nizom modernih značajki za povećanje udobnosti i sigurnosti putnika, uključujući klimatizaciju, pristup invalidskim kolicima, elektronske sisteme za informisanje putnika i kamere u vozilu. Autobusi imaju učinkovit sistem punjenja, za koje je potrebno samo 2-2,5 sata dnevno da se potpuno napune. S jednim punjenjem ovi autobusi mogu prijeći do 300 kilometara, ovisno o varijacijama u cestovnim i vremenskim uslovima.

Javier Contijoch, predsjednik prodaje električnih autobusa u BYD Europe, rekao je: “Ovo je značajan događaj ne samo za Zalaegerszeg, HUMDA i Volánbusz nego i za BYD, jer će grad biti dodan na popis zajednica koje mogu steći znanje o elektromobilnosti i koristiti vodeći električni autobus naše kompanije u svakodnevnom saobraćaju. BYD je pionir u električnom javnom prevozu i ima najduže iskustvo u upravljanju e-autobusima. Uvjeren sam da će naši autobusi nastaviti pružati visokokvalitetna i održiva rješenja na veliko zadovoljstvo građana Zalaegerszega.”

BYD se ponosi svojom ulogom u promicanju održivog razvoja Zalaegerszega i Mađarske. Uspješna implementacija BYD autobusa služi kao značajan korak prema viziji grada o uspostavi zelenijeg i učinkovitijeg sistema javnog gradskog prevoza. BYD će nastaviti poticati usvajanje električnih vozila, podupirući prelaz u čišću i održiviju budućnost.