Naslovnica Novosti Westbus dobio svoj treći Alexander Dennis Enviro400 dvospratni autobus

Westbus dobio svoj treći Alexander Dennis Enviro400 dvospratni autobus

119
0
PODIJELI

Alexander Dennis, engleski proizvođač autobusa i podružnica NFI Group Inc., sredinom jula je objavila da je uspješno isporučila još jedan dvospratni autobus Enviro400 kompaniji Westbus sa sjedištem u zapadnom Londonu i specijalistu za privatno iznajmljivanje. Westbus London je dio međunarodne ComfortDelGro grupe.

Novi dvospratni autobus velikog kapaciteta prati dva identična autobusa isporučena 2020. godine koji su se dokazali kao isplativa vozila za prevoz velikog broja putnika. Poput ranijih primjera, novi Enviro400 je napravljen prema specifikacijama operatera. Ovo uključuje podove sa imitacijom parketa, kao i 85 sjedišta sa visokim naslonom opremljenih sigurnosnim pojasevima i obrubljenom vještačkom kožom u tri boje. Sa svojim niskim podom i prostorom za invalidska kolica koji je lako dostupan sa glavnih vrata, Enviro400 u potpunosti zadovoljava propise o pristupačnosti PSV (PSVAR) bez potrebe za složenim liftovima.

Generalni direktor Westbusa, Tim Miles, rekao je: “Naš postojeći Enviro400 su dodali veliku vrijednost našoj floti, tako da je odluka da se vratimo Alexander Dennisu za još jedan dvospratni autobus velikog kapaciteta bila laka. Sa svojih 85 sjedišta, ovaj novi autobus dodatno će povećati našu sposobnost da ponudimo transportna rješenja za velike grupe ljudi.”

Alexander Dennis Regionalni menadžer prodaje, Mark Taylor, dodao je: “Oduševljen sam što treći Enviro400 dvospratni autobus nastavlja da jača kapacitete u Westbusu i bilo je zadovoljstvo izgraditi ovo vozilo prema zahtjevnim standardima kompanije. Putnici i klijenti Westbusa mogu se radovati kvalitetnim putovanjima od odličnog operatera.”