Naslovnica Novosti Park’s of Hamilton jači za četiri nova Plaxton Leopard autobusa

Park’s of Hamilton jači za četiri nova Plaxton Leopard autobusa

405
0
PODIJELI

Juli je bio veoma aktivan za proizvođača autobusa Alexander Dennis pošto su nakon isporuka za Reading Buses i njegovu sestrinsku kompaniju Thames Valley Buses i Westbus London isporučili i četiri nova autobusa Plaxton Leopard škotskom operateru Park's of Hamilton.

Dva nova Plaxton Leopard od 12,8 metara imaju 59 sjedišta u konvencionalnom rasporedu 2+2, dok drugi par nudi još veći kapacitet pri istoj dužini vozila sa rasporedom 3+2 sa 72 sjedišta. Svi su u potpunosti u skladu sa PSV Propisima o pristupačnosti (PSVAR) i omogućavaju pristup putnicima u invalidskim kolicima preko bočnog lifta. Izgrađeni su na pouzdanoj i ekonomičnoj šasiji Volvo B8R. Snaga motora se prenosi preko potpuno automatskih ZF EcoLife mjenjača.

Oni se pridružuju najvećem škotskom prevozniku autobusa i prvenstveno će se koristiti za privatne i školske usluge. Park's of Hamilton upravlja flotom od više od 100 autobusa u različitim specifikacijama koje ispunjavaju zahtjeve širokog spektra obavljenog posla. Flota uključuje modele Plaxton Panorama, Elite, Panther i Cheetah XL autobuse, kao i druge primjere Plaxton Leoparda.

Michael Andrews, direktor Park's of Hamilton, rekao je: “Ne postoji autobus kao što je Plaxton Leopard kada je u pitanju kombinovanje kapaciteta sjedišta sa velikim vrijednostima preprodaje. Izgrađeni na robusnoj Volvo šasiji koja je osnova većine naše flote, ovi novi autobusi će se brzo uklopiti u naše operacije kako bi nam pružili dodatnu vrijednost.”

Simon Wood, menadžer prodaje novih i polovnih autobusa u Alexander Dennisu, izjavio je: “Hvala Michaelu i njegovoj ekipi za ovu ponovljenu narudžbu za naš svestrani Leopard. Lijepo je vidjeti da brend Plaxton nastavlja igrati važnu ulogu u ovoj besprijekornoj floti i radujemo se što ćemo viđati ove autobuse u bojama kompanije Park's of Hamilton.”