Naslovnica Novosti Ebusco širi svoja krila narudžbom za aerodrom Frankfurt

Ebusco širi svoja krila narudžbom za aerodrom Frankfurt

100
0
PODIJELI

Ebusco je potpisao dvogodišnji okvirni sporazum sa Fraportom (aerodrom Frankfurt). Ovaj okvir uključuje fiksnu narudžbu od četiri Ebusco 3.0 12-metarska autobusa i još četiri autobusa kao opcija. Ovo označava prvu Ebuscovu narudžbu u aerodromskom sektoru.

Fraport je jedan od vodećih igrača u globalnom aerodromskom poslovanju i postavio je sebi misiju kontinuiranog smanjenja emisije CO2, dostižući neto nulu do 2045. godine. Ova narudžba od četiri autobusa Ebusco 3.0 od 12 metara sa troja vrata, niskim podom i baterijom od >250 kWh, označava važan korak ka ovom cilju.

Ebusco ima jaku povezanost sa avioindustrijom. Za razvoj Ebusca 3.0, tim ključnih stručnjaka je crpio inspiraciju iz različitih oblasti kao što je avioindustrija da razviju lagan i visoko efikasan električni autobus. Zbog svoje kompozitne konstrukcije, ova konfiguracija autobusa može voziti s najmanjom dostupnom baterijom, do 350 km s jednim punjenjem, što omogućava lako obavljanje svakodnevnih operacija na aerodromu.

Iako je više autobusa Ebusco 3.0 već na putu u Holandiji i Njemačkoj, ovo će biti prvi put da će Ebusco autobusi biti raspoređeni na aerodromu. Kao rezultat toga, autobusi za Fraport će imati raspored posebno dizajniran za efikasan aerodromski prevoz. Ovim novim korakom, Ebusco stvara dodatni uticaj izvan urbanih područja, pružajući putnicima čist i udoban početak njihovog putovanja.

Wolfgang Hackauf, direktor prodaje Ebusca, komentarisao je: “Divno je vidjeti da se avioindustrija i Ebusco 3.0 ponovo spajaju. Naši autobusi su dostupni u različitim konfiguracijama i stoga se lako mogu primijeniti u različite svrhe, kao što je prevoz do aerodroma. Radujemo se saradnji sa Fraportom i željni smo da proširimo naše prisustvo u sektoru aerodroma.”

Thorsten Clemens, menadžer projekta Fleetmanagement u Fraportu, je izjavio: “Elektromobilnost je ključni element naših napora u zaštiti klime i predstavlja buduće operacije zemaljskog opsluživanja na najvećem njemačkom aerodromu. Ovi novi Ebusco autobusi su među prvim električnim autobusima u našoj floti i dat će ton u narednim godinama. U tenderskom procesu, Ebusco je bio u mogućnosti da odgovori na naša specifična ograničenja visine. Radujemo se dolasku Ebusco 3.0 autobusa i uzbuđeni smo zbog partnerstva sa Ebuscom u narednim godinama.”