Naslovnica Novosti OK.go vjeruje Setrinim autobusima

OK.go vjeruje Setrinim autobusima

245
0
PODIJELI

OK.go Mobilitäts AG iz njemačkog grada Ellwangen unaprijedio je svoje redovne autobuske usluge sa pet novih Setrinih autobusa. Sva isporučena vozila su Setra 415 LE business autobusi. Vozila iz Setra MultiClass klase imaju po 48 sjedišta, a njima će se upravljati se u ime transportnog udruženja OstalbMobil.

Ove međugradske autobuse pokreću šestocilindrični Mercedesovi redni motori OM 936 sa snagom od 260 kW (353 KS) upareni sa ZF Ecolife 2 automatskim mjenjačima. To znači da su vozila prihvatljiva i za okoliš pošto ispunajvaju Euro 6 norme ispušnih gasova.

Kompanija OK.go je pokrenuta u septembru 2018. godine spajanjem tri dugogodišnje autobuske kompanije: Mack, Schuster i Jakob. Zajednički vlasnik Dominik Jakob je kazao: “‘OK’ dio imena brenda daje do znanja našim kupcima da su u sigurnim rukama. Riječ ‘go’ predstavlja dinamiku, kretanje i distancu”.

Njemačka kompanija sa lokacijama u Ellwangenu, Göggingenu, Heubachu i Durlangenu također koristi Setra autobuse za svoje ostale autobuske usluge, osim redovnih linija. Između ostalog, putnici mogu uživati u obilascima grada, avanturama, wellness izletima i jednodnevnim izletima u turističkim autobusima Setra klase ComfortClass. Autobuska kompanija takođe vodi školski prevoz i usluge gradskog prevoza u Ellwangenu.