Naslovnica Novosti Harrogate Bus Company naručila 39 električnih autobusa

Harrogate Bus Company naručila 39 električnih autobusa

288
0
PODIJELI

Harrogate Bus Company je naručila 39 električnih autobusa i prateće opreme za skladištenje i punjenja u vrijednosti od 21 milion funti kako bi se kompletna autobuska flota Sjevernog Jorkšira pretvorila u električnu. Ove narudžbe su podržane sa 7,8 miliona funti iz vladinog Zero Emission Bus Regional Areas (ZEBRA) fonda. Ova sredstva su dodjeljena nakon uspješne ponude Savjeta Sjevernog Jorkšira u partnerstvu sa matičnom kompanijom operatera, Transdev.

Izvršni direktor Transdeva Henri Rohard rekao je: “Drago nam je što smo pokrenuli projekat elektrifikacije depoa i autobusa. To je važna evolucija u kvaliteti i održivosti naše mreže u i oko našeg rodnog grada Harrogatea. Cijela naša autobuska flota bit će obnovljena u tom procesu, dajući našoj autobuskoj kompaniji Harrogate najmoderniju mrežu usmjerenu na putnike.”

Kako bi elektrificirala svoj vozni park, Harrogate Bus Company je kupila 20 električnih autobusa Mercedes eCitaro. Oni će se koristiti na prometnoj gradskoj liniji 1 između Harrogatea i Knaresborougha, liniji 7 koja povezuje Harrogate, Wetherby i Leeds, te prigradskoj liniji 24 između Harrogatea i Pateley Bridgea. Osim toga, naručila je i 19 električnih dvospratnih autobusa Alexander Dennis Enviro 400EV koji će se koristiti za ponovno pokretanje linije 36 između Ripona, Harrogatea i Leedsa. Do proljeća 2024. godine ovi modeli će se pridružiti postojećim osam električnih autobusa Volvo 7900E.

Izvršni član Vijeća za autoputeve i transport Sjevernog Jorkšira, Cllr Keane Duncan, rekao je: “Oduševljeni smo što vidimo našu uspješnu ponudu za državno finansiranje koja pomaže u transformaciji autobuskog putovanja u Harrogateu i njegovoj okolini. Radujemo se nastavku saradnje sa Transdevom na ovom projektu. To je sjajna vijest za putnike i važan korak ka postizanju naših klimatskih ciljeva.”

Nove narudžbe vozila prate uspješne probe nekoliko tipova električnih autobusa na linijama u i oko Harrogatea. Tokom ovih testova, kupci su procenili ključne karakteristike dizajna i pružili povratne informacije koje su ugrađene u specifikacije novih autobusa.