Naslovnica Ekskluzivno BHBus Patrola: Obilazak Budimpešte sa Smiljić Company

BHBus Patrola: Obilazak Budimpešte sa Smiljić Company

810
0
PODIJELI

Još jedno prelijepo putovanje ispraćeno je sa našom BHBus patrolom. Naš portal je na ovaj način uspostavio saradnju i sa kompanijama Smiljić Company i Smiljić Travel iz Banjaluke. Kompanija Smiljić ima širok spektar turističkih aranžmana u svojoj ponudi, što jednodnevnih posjeta, sa jednim ili više noćenja a tako i shopping tura. Ovoga puta na preporuku kompanije posjetili smo prestolnicu Mađarske odnosno grad Budimpeštu.

Polazak je bio zakazan u 01:00h sa stare autobuske stanice u Banjaluci. Naše vozilo – zlatni Neoplan Cityliner N1216 HD. Prvobitni plan puta je bio da idemo na granični prelaz Gradiška, ali zbog tehničkih problema koji nisu dozvoljavali prelazak na tom graničnom prelazu, naši vozači i vodič su bili primorani da zamjene granični prelaz te su u istom trenutku pronašli rješenje i uputili se na drugi granični prelaz.

Prvu pauzu napravili smo nakon ulaska u Hrvatsku u trajanju od 15 minuta, nakon čega smo nastavili dalje. Tiha i mirna noćna vožnja je bila jako ugodna za potpuni komfor i odmaranje putnika. U jednom trenutku naišla je jaka kiša i jak vjetar pred granicom sa Mađarskom, ali uz profesionalnost naših vozača Nedeljka i Srđana bezbjednost je bila na visokom nivou.

Na šezdesetak kilometara pred Budimpeštom napravili smo pauzu za obavljanje jutarnjih aktivnosti i rutine, kako bi razbuđeni i spremni posjetili Budimpeštu. Na ulazu u mađarsku prestolnicu dočekala nas je mala saobraćajna gužva koju smo brzo prošli.

Budimpešta kao jedan od najljepših gradova u Evropi svoju ljepotu ne krije, tako da smo imali dosta lokacija, građevinskih atrakcija i kulturnih baština koje smo mogli posjetiti. Neke od tih lokacija su: Trg Heroja i Milenijumski spomenik, Gradski park, Dvorac Vajdahunyad, Budimska tvrđava, mađarski parlament, Glavna pješačka ulica Vaci, Lančani most i mnoge druge prelijepe lokacije, a sve njih možete ponovo posjetiti u Budimpešti sa Turistickom agencijom Smiljić.

Od prethodno navedenih lijepih lokacija u Budimpešti naša ekipa je obišla Trg Heroja i Milenijumski spomenik, Tvrđavu Vajdahunyad i Gradski park, zatim smo se odvezli do Budimske tvrđave i većinu vremena proveli u obilasku iste tvrđave. Nakon posjete Budimskoj tvrđavi uz divnu šetnju obalom Dunava posjetili smo i mađarski parlament i poslije svih obilazaka po planu aranžmana ovog jednodnevnog izleta, putnici su dobili svoje slobodno vrijeme u najljepšoj i napoznatijoj Gradskoj pješačkoj zoni ulici Vaci.

Da Turistička Agencija Smiljić nudi svojim putnicima najbolje usluge govori i činjenica da imaju i najpoznatijeg vodiča. Vodič na ovom putovanju je bio gospodin Zoran Matić ili mnogima poznatiji kao Putnik namjernik. Gospodin Zoran poslom turističkog vodiča bavi se od 2012. godine i za svoje radno iskustvo u ovih 11 godina posjetio je puno zemalja što se tiče Balkana i šire. Iz svog profesionalnog iskustva odlučio je i da lično sastavi i napiše svoju trilogiju knjiga.

U pitanju je trilogija knjiga o Zapadnom Balkanu. Putopisni vodiči koji obuhvataju Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju i Albaniju. Cijena kompleta je 60 KM, a naručuje se kod gospodina Matića na instagram stranici @putnik.namjernik ili na facebook profilu Zoran Matić.

Planirani povratak za Banjaluku bio je zakazan za 18:00h, a zahvaljujući grupi koja je bila izuzetno profesionalna i disciplinirana, krenuli smo po planu nazad kući. Svi putnici sa osmijehom na licu i jako lijepim uspomenama vratili su se sa ovog jednodnevnog putovanja i posjete mađarskom glavnom gradu Budimpešti.

U razgovoru koji smo obavili sa putnicima bilo je i putnika koji su prvi put koristili usluge agencije Smiljić, a bilo je i putnika koji su već dosta puta bili korisnici usluga i na kraju krajeva svi su potvrdili da ponovo žele neko putovanje sa ovom agencijom. A pošto se bliže zimski praznici i zimska idila preporučujemo vam posjete Adventa u Budimpešti, Zagrebu, Pragu, Beču, itd… sve to sa Turističkom Agencijom Smiljić.

Svu ponudu fantastičnih putovanja možete pronaci na njihovoj web stranici www.smiljiccompany.ba, bilo da želite jednodnevni izlet, putovanje na jedno, dva ili više noćenja sa ovom kompanijom nećete pogriješiti. U nastavku vas čeka fotogalerija sa ovog putovanja i šta sve možete vidjeti.