Naslovnica Novosti Žute dvospratne Setre za češki RegioJet

Žute dvospratne Setre za češki RegioJet

289
0
PODIJELI

RegioJet, jedan od najvećih operatera turističkih autobusa u Češkoj Republici, proširila je svoju flotu sa 20 novih Setra dvospratnih turističkih autobusa. Vozila Setra 531 DT koristit će se na međunarodnim i međugradskim linijama i radit će iz Češke do evropskih gradova Amsterdama, Berlina, Rima, Pariza i Londona.

Troosovinska vozila opremljena su sa samo 58 sjedišta u VIP rasporedu sjedenja 2+1. Najsavremeniji sistem za zabavu s odvojenim zaslonom, USB A+C utičnicama za punjenje i utičnicom od 230 V dostupan je na svakom sjedištu.

EvoCool TopAir klimatizacijski sistem osigurava svjež zrak u svakom trenutku. Putnici također mogu iskoristiti automat za prodaju grickalica, kafe i svježe vode. Nove kraljice u floti pokreće redni šestocilindrični Mercedesov motor OM 471 koji proizvodi 510 KS (375 kW) u kombinaciji s potpuno automatiziranim ručnim mjenjačem GO 250–8 PowerShift. Naravno, vozila su isporučena u žutoj boji koja je već dugo zaštitni znak ove kompanije.

RegioJet je jedan od najvećih pružatelja autobuskih i željezničkih usluga na velikim udaljenostima u Češkoj. Kompanija je osnovana 2009. godine, sjedište joj je u Brnu i upravlja voznim parkom od preko 120 žutih turističkih autobusa.