Naslovnica Ekskluzivno EKSKLUZIVNO: Aktuelni MAN Lion's Coach prinova kod Hukić tursa!

EKSKLUZIVNO: Aktuelni MAN Lion's Coach prinova kod Hukić tursa!

729
0
PODIJELI

Nakon što su prošle godine nabavili Neoplan Tourliner aktuelne generacije, kompanija Hukić turs iz Sarajeva je ove godine nastavila u istom tonu pa je flotu ojačao i MAN Lion's Coach R07 aktuelne generacije! Na ovaj način je nastavljena i fina tradicija da se svake godine nabavlja po jedno odlično vozilo za vozni park koji je ujedno obnavlja i smanjuje prosječna starost.

Kao što se vidi iz oznake vozila, radi se o klasičnom dvoosovinskom modelu dužine 12,1 metar opremljenim sa D2676 6-cilindričnim dizelskim motorom zapremine 12,419 cm³. On daje maksimalnu snagu od 324 kW (440 KS) u kombinaciji sa automatskim MAN TipMatic mjenjačem koji ima 12 brzina. Proizvedeno je 2018. godine i kod novog vlasnika je stiglo sa ispod 350.000 km. Ima maksimalan kapacitet rezervoara koji iznosi 705 litara i koji će osigurati dovoljno litara za duža putovanja. Vozilo je bijele boje sa odličnim dizajnom kojeg je nova generacija donijela, a gdje se naravno izdvaja redizajnirana maska koju ističe crna ploča sa tri prepoznatljiva slova M-A-N. Retrovizori su trenutno crne boje, ali će i oni da budu ofarbani u bijelo, dok vanjski izgled zaokružuje atraktivna LED vanjska rasvjeta.

Vozači će imati ugodno putovanje na podešavajućem Isri sjedištu koje ima opciju grijanja i hlađenja te vibracije za aktivne sigurnosne sisteme. Sjedište ima i naslone za ruke, sigurnosni pojas i mikrofon. Ergonomija radnog prostora je već poznata i neće biti problema na prilagođavanje, a njime dominira multifunkcionalni kožni volan. Kada smo spomenuli sigurnosne sisteme njih neće faliti i sigurnost će biti zagarantovana kako vozača i putnika, tako i ostalih učesnika u saobraćaju. Neki od sistema koje vozilo posjeduje su Electronic Brake System (EBS) sa ABS/ASR, Electronic stability program (ESP), Lane guard system (LGS), Emergency Brake Assist (EBA) itd.

Kako se radi o klasičnom dvoosovincu, tako je i kapacitet vozila klasični tj. 51+1+1. Sjedišta su standardno proizvođača Kiel, a opremljena su na način da pruže udobnost tokom svih putovanja. Vrijedi istaći da svako sjedište ima opciju obaranja naslona, naslone za ruke i nove, preklopni stolić, mrežice za lične stvari i sigurnosi pojas. Unutrašnje osvjetljenje je u LED izvedbi, a za multimedijalni ugođaj zadužen je Multi Media Coach set sa navigacijom za cijelu Europu i vanjske AUX/USB uređaje. Vozilo je opremljeno sa dvije kamere – na drugim vratima i pozadi, a one se prate preko monitora u prednjem dijelu. Što se tiče video reprodukcije sadržaja, tu su i dva LCD monitora, koji su smješteni na samom početku autobusa i na sredini kod drugih vrata. Pod vozila je opremljena sa imitacijom parketa, ali je preko njega kroz hodnik stavljen tepih. Putnicima će na raspolaganju biti još sistemi grijanja i klime, mikrofon, par utičnica 220 V, toalet i dva frižidera – jedan smješten u prednjem dijelu vozila, a drugi iznad toaleta.

Ekipa portala BHBus.ba kompaniji Hukić turs želi puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom!