Naslovnica Novosti Solaris autobusi na vodik za Île-de-France Mobilités

Solaris autobusi na vodik za Île-de-France Mobilités

116
0
PODIJELI

Solaris Bus & Coach je odabran da isporuči 22 Solaris Urbino 12 hydrogen autobusa za Île-de-France Mobilités. Uz podršku CATP-a (Centrale d’Achat du Transport Public), Île-de-France Mobilités je raspisao tender za kupovinu i održavanje 22 autobusa na vodik. Cilj je bio procijeniti potencijal hidrogenske tehnologije za sistem javnog prevoza u regiji. Ovo ispitivanje dio je inicijativa i investicija koje se poduzimaju od 2018. godine za obnovu cjelokupne autobuske flote u Île-de-Franceu kao dio najambicioznijeg i najbržeg programa obnove u Evropi.

Ovaj novi ugovor potvrđuje vodeću poziciju Solarisa na evropskom tržištu za vozila sa vodikom i nultom emisijom. Samo prošle godine 44,5% svih autobusa na vodik registrovanih u Evropi bila su vozila Solaris.

“Duboko smo zahvalni i uzbuđeni zbog ove prilike i želimo da se zahvalimo Île-de-France Mobilités i CATP-u na ukazanom poverenju. Naša posvećenost razvoju tehnologija sa nultim emisijama je nepokolebljiva, a ovaj projekat pruža odličnu platformu za demonstraciju naših sposobnosti u području električne mobilnosti”, kazao je Brice Bonavia, poslovni direktor za francusko tržište, Solaris Bus & Coach.

Pobjeda Solarisa stoga nije samo potvrda visokog kvaliteta proizvoda, već i sve veće popularnosti ovog rješenja. Sve više operatera vidi tehnologiju vodika kao održivo rješenje za svoje sisteme javnog prevoza. Autobusi Urbino na vodik su naručeni i isporučeni kupcima u Austriji, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Holandiji, Poljskoj, Slovačkoj, Španiji, Švicarskoj i Švedskoj.