Naslovnica Novosti Kompanija Miguel Gamón uključila još dva Otokar autobusa u flotu

Kompanija Miguel Gamón uključila još dva Otokar autobusa u flotu

143
0
PODIJELI

Španski prevoznik Miguel Gamón osnovan u provincijama Lleida i Huesca, posvećen je prevozu putnika i robe. Trenutno raspolaže sa više od 50 autobusa, od kojih je sedam proizvođača Otokar. Nedavno je svoju flotu proširio sa još dva Otokar autobusa – Ulyso T i Territo U koje je preuzeo od Somauto, koji je ovlašteni zastupnik ovog brenda u Španiji.

Ulyso T je nagrađen kao minibus 2020. godine u Španiji i ovo vozilo ima dimenzije od 10,10 metara dužine, 2,41 metara širine i 3,20 metara visine, što mu daje kapacitet do 43 putnika. Pokreće ga Cummins ISB Euro 6 motor, koji je smješten pozadi, sa 320 KS u kombinaciji sa automatskim mjenjačem ZF EcoLife. Odlikuje se svojom elegancijom, udobnošću, sigurnošću, kapacitetom i integralnom strukturom. Ulyso T ima najsavremenije sigurnosne sisteme (kočenje u nuždi, upozorenje na napuštanje trake…). Ovo, zajedno sa njegovom ogromnom upravljivošću, garantuje da će Ulyso T spremno odgovoriti na svaku potrebu na putu. Putnici će uživati u udobnim sjedištima sa kožnim naslonima za glavu i naslonima za noge. Bočni klizni mehanizam pruža veću udobnost i prostor putnicima pritiskom na dugme na sjedištu. Trajnost i niski troškovi održavanja osiguravaju odličnu dugoročnu isplativost.

Territo U je opremljen optimiziranim i pouzdanim pogonskim sklopom, koji nudi smanjene operativne troškove i značajne uštede u potrošnji goriva. Elegantna unutrašnjost ima LED rasvjetu, svjetla za čitanje i pojedinačne ventilacijske otvore, dvostruko staklo i sjedišta sa opcijom obaranja i sa kožnim naslonima za glavu. Osim toga, ima još i dvostruka centralna vrata, prostor rezerviran za korisnike invalidskih kolica i podiznu platformu koja olakšava pristup svim putnicima. Lako se vozi, zahvaljujući automatskom mjenjaču i nezavisnom ovjesu prednje osovine koji neutralizira efekte neravnih puteva. Među ostalim karakteristikama koje vrijedi istaknuti su samonoseća karoserija, retrovizori sa grijanjem, prednja i zadnja svjetla za maglu i predgrijač, kao i ABS-ASR, Sütrak klima, ELC (Knorr Bremse), MP3-CD radio. Dizajniran da zadovolji širok spektar upotreba, ovaj autobus može da primi do 63 putnika i nudi police i pregrade za prtljag ukupnog kapaciteta 5 m³. Autobus je također pogodan i za školski prevoz.

Kompanija Miguel Gamón je krenula sa radom 1970. godine kao taksi, rent-a car agencija i kamionski prevoznik, a kasnije je dodata i autobuska djelatnost. Godine 1995. kupio je Autocars Griñó, SA, kompaniju koja se također bavi prevozom putnika. Godine 1999. u svoj vozni park dodali su prvi autobus koji je prilagođen svim kategorijama putnika i danas su ponosni što imaju kompletnu flotu vozila koja je 100% pristupačna svim kategorijama putnika.