Naslovnica Novosti Karsan isporučuje dodatne e-ATA električne autobuse u Rumuniju

Karsan isporučuje dodatne e-ATA električne autobuse u Rumuniju

71
0
PODIJELI

Karsan je ugovorio isporuku 25 električnih autobusa e-ATA od 10 metara u grad Iaşi u Rumuniji. Vozila će biti isporučena preko Karsanovog rumunskog distributera, AAR, krajem ove godine. Ovaj posao dodatno jača Karsanovu poziciju u Rumuniji, koja je bila prva zemlja koja je 2022. godine dobila izvezene e-ATA električne autobuse.

Izvršni direktor Karsana Okan Baş rekao je: “Rumunija je bila prva zemlja u koju smo izvezli naš električni Karsan e-ATA 2022. godine. Do danas, naš vozni park električnih vozila u Rumuniji dostigao je 238 jedinica. Snažan interes za Karsan proizvode je veoma zahvalan, jer smo jedan od najvećih proizvođača električnih vozila koji posluju na rumunskom tržištu.”

Na drugim mjestima u Rumuniji, Karsan je također nedavno osigurao narudžbe za isporuku 36 e-ATA za Satu Mare, Campuling, Horezu, Teccuci i Petrosani. Uz dodatak 25 jedinica za Iaşi, 61 e-ATA vozilo će biti isporučeno u zemlju ove godine. Ove jedinice će se pridružiti 79 e-ATA vozila koja već rade širom Rumunije.

Model e-ATA može biti opremljen baterijskim paketima u rasponu od 150 kWh do 600 kWh, pružajući domet do 450 kilometara u stvarnim uslovima vožnje. Zahvaljujući tehnologiji brzog punjenja, autobusi se mogu napuniti za samo jedan do četiri sata, ovisno o veličini baterije.