Naslovnica Novosti Top tim: MAN i FC Bayern produžili partnerstvo do 2027. godine

Top tim: MAN i FC Bayern produžili partnerstvo do 2027. godine

110
0
PODIJELI

MAN Truck & Bus i FC Bayern Minhen produžili su svoje dugogodišnje partnerstvo za još tri godine do 2027. godine. Ovo partnerstvo je na snazi od 2008. godine, što ga čini najdužom saradnjom između MAN-a i nekog fudbalskog kluba. “FC Bayern je brend sa međunarodnom privlačnošću, ali ima i jake korijene u regionu. To se odnosi i na MAN. Radujemo se nastavku našeg dugogodišnjeg partnerstva, koje je odavno dogovoreno i u kojem stavljamo teme održivosti i budućih tehnologija u industriju komercijalnih vozila još snažnije u centar naših zajedničkih nastupa u budućnosti”, kazao je Alexander Vlaskamp, izvršni direktor MAN Truck & Bus.

“Oduševljeni smo što nastavljamo naše veliko putovanje sa MAN-om. FC Bayern karakterizira kontinuitet, a partnerstva poput ovog pokazuju koliko je važno pronaći zajedničke puteve i zajedno prelaziti udaljenosti,” izjavio je Andreas Jung, direktor marketinga FC Bayerna, dodajući: “To je ono što nas povezuje, to je ono što karakteriše jake veze.”

Sa brojnim trofejima, FC Bayern je jedan od apsolutnih vrhunskih klubova na nacionalnom i međunarodnom nivou. Od početka partnerstva sa MAN-om, klub je osvojio brojna prvenstva u njemačkoj fudbalskoj ligi, kao i značajne uspjehe u nacionalnim i međunarodnim kup takmičenjima. MAN Truck & Bus je također međunarodno uspješan, što potvrđuju brojne nagrade.

Michael Diederich, zamjenik predsjednika Izvršnog odbora FC Bayerna: “Partnerstvo MAN-a i FC Bayerna predstavlja pouzdanost zbog dugogodišnje saradnje. Također nam je važno da uključuje i FC Bayern Women. Zajedno želimo da nastavimo dalje put do uspjeha, a MAN je idealan pionir i pratilac.”

Kao dio partnerstva, MAN će nastaviti da osigurava da vrhunski sportisti minhenskog kluba dolaze na svoje utakmice opušteni i sigurni. Igrači će zauzeti svoja mjesta u ekskluzivnom MAN Lion's Coach autobusu, koji impresionira svojim tehničkim detaljima, kao i nepogrešivim dizajnom i velikom specijalnom opremom. Kako bi igračima i trenerima pružili najbolju moguću podršku i pružili im maksimalnu udobnost, ekonomičnost i sigurnost, trenutni timski autobus će biti zamijenjen novim, još modernijim i ekološki prihvatljivijim modelom tokom partnerstva. Osim autobusa, ostali timovi u klubu koriste kombije MAN, koji su tokom partnerstva sve više prilagođeni potrebama pojedinih odjela.

MAN Truck & Bus se dugi niz godina bavi sportom. “Mnogi klubovi se sada oslanjaju na timske autobuse iz MAN-a. Aktivnosti oko utakmica FC Bayerna na Allianz Areni redovno izazivaju entuzijazam među našim kupcima što pomaže u njihovom pozicioniranju,” rekao je Marc Langendorf, direktor Marketing i komunikacija u MAN Truck & Bus. MAN-ov cilj je da se sve više fokusira na temu održive mobilnosti uz pomoć različitih sponzorskih kampanja.

MAN Truck & Bus će takođe nastaviti da bude uključen kao zvanični partner ženskog tima FC Bayern. Partnerstvo postoji od 2022. godine. “Teme raznolikosti i regrutacije u oblasti budućih tehnologija važne su nam kao kompaniji u ovom kontekstu, zbog čega želimo da ih i dalje promovišemo”, istakao je Langendorf i dodao: “Držimo se zajedno sa FC Bayernom, postajemo bliži i tako možemo napraviti razliku koja nas pokreće.”