Naslovnica Novosti Francuski Rouen kupuje 15 Ebusco 3.0 zglobnih električnih autobusa

Francuski Rouen kupuje 15 Ebusco 3.0 zglobnih električnih autobusa

96
0
PODIJELI

Ebusco je dobio novu narudžbu preko centra za javne nabavke UGAP, u ime nadležnog organa Métropole Rouen Normandie. Ova narudžba se sastoji od 15 autobusa Ebusco 3.0 od 18 metara koji će biti raspoređeni u metropolitanskoj oblasti Rouen 2025. godine.

Ovih 15 novih autobusa Ebusco 3.0 od 18 metara bit će opremljeno sa 4 dupla vrata i baterijom od preko 500 kWh za navigaciju strmim putevima i za smještaj očekivanog velikog broja putnika na njihovim linijama u oblasti Rouen Metropolitan.

Naručenih 15 autobusa Ebusco 3.0 od 18 metara pratit će četiri autobusa Ebusco 2.2 koji su već u pogonu, kao i dodatnih 85 autobusa Ebusco 3.0 koji bi trebali biti isporučeni. Ovom novom narudžbom će biti raspoređeno 100 autobusa Ebusco 3.0, uključujući i varijante od 12 i 18 metara, u i oko metropolitanske oblasti Rouen. Ovih 15 autobusa će biti isporučeno sa lokacije u Cléonu, koja je jedna od Ebuscoovih proizvodnih lokacija za Ebusco 3.0.

Métropole Rouen Normandie se odlučio za model Ebusco 3.0 za opsluživanje TEOR brzih tranzitnih linija. Zahvaljujući laganom dizajnu i maloj potrošnji energije, ovi autobusi mogu pokriti cijelu liniju s jednim punjenjem i vratiti se u depo za punjenje preko noći koristeći sisteme punjenja koje nudi Ebusco. Integrisani optički sistem za navođenje pomoći će vozaču pri približavanju platformama, a autobusi će biti opremljeni naprednim sistemom za pomoć vozaču (ADAS), sistemima koji poboljšavaju vuču vozila (ubrzanje, kočenje, upravljanje) i sigurnosnim sistemima za vozača i putnika.

Jean-Francois Chiron, izvršni direktor prodaje Ebusco France, komentarisao je: “Zaista smo oduševljeni što nastavljamo naše partnerstvo s Metropole Rouen Normandie u njihovoj strategiji dekarbonizacije njihovog gradskog prevoza i sjajno je vidjeti da je druga narudžba poslata putem UGAP kupovine. Sa našim proizvodnim pogonom u Cléonu, možemo ponuditi inovativne autobuse bez emisija s lokalnim sadržajem.”