Naslovnica Novosti U Split stigao električni mini bus – Karsan Jest Electric

U Split stigao električni mini bus – Karsan Jest Electric

1064
0
PODIJELI

Kompanija Wawa d.o.o., kao kompanija koja ima preko 10 godina iskustva primjene elektro vozila i isporuke rješenja elektromobilnosti, u martu je najavila ulazak i brenda Karsan na hrvatsko tržište. Brojnim referencama u privatnom i javnom sektoru, Wawa je stručan i pouzdan partner za realizaciju najsloženijih projekata urbane mobilnosti. S druge strane, Karsan je veliki turski proizvođač električnih i dizel gradskih autobusa poznatih pod nazivima Jest, Atak i Star. U posljednjih nekoliko godina, zbog velikih ulaganja u e-mobilnost, Karsan se promaknuo u lidera u razvoju električnih gradskih autobusa za kapilarnu distribuciju putnika. tzv “main line feeder”.

Nakon pola godine, kompanija je zabilježila i prvu isporuku Karsan električnog minibusa Jest Electric. Električni mini bus je isporučen park-šume Marjan Split i namijenjen za saobraćaj unutar kompleksa. Trenutno je vozilo u procesu završavanja papirologije i pripreme za registraciju i upotrebu.

Na javnoj nabavi koja je bila raspisana u sklopu projekta “Marjan 2020 – brdo prošlosti oaza budućnosti”, a koji se finansira iz evropskih strukturnih i investicijskih fondova, odabrana je ponuda kompanije Wawa u iznosu od skoro 256.700 eura s pdv-om.

Električni autobus Karsan Jest sa svojim jedinstvenim i inovativnim dizajnom, 100% električnim i bez emisija pogonom, predstavlja istinsku inovaciju u javnom prevozu u Hrvatskoj. Zbog svoje kompaktne veličine i najnovijih tehnoloških karakteristika, autobus može lahko manevrisati uskim gradskim ulicama, kao i uličicama šume Marjan. Sa svojim konceptom gradskih e-autobusa „Main Line Feeder“, Karsan i Wawa jasno dodaju vrijednost urbanoj mobilnosti na hrvatskoj obali. “Snaga Jest Electric proizlazi iz provjerene tehnologije – BMW električnog pogonskog sistema i akumulatorskog sistema. Ovo povećava povjerenje u odlične performanse, izdržljivost i pouzdanost novog autobusa. S ponosom nastavljamo biti pioniri urbane eMobilnosti u Hrvatskoj”, poručili su iz kompanije Wawa.

izvor:Slobodna Dalmacija/Wawa