Naslovnica Novosti Autocares Plana proširila svoju flotu sa 12 Irizar autobusa

Autocares Plana proširila svoju flotu sa 12 Irizar autobusa

269
0
PODIJELI

Autocares Plana je svojoj floti dodao 12 novih autobusa, koji su rađeni na Scania šasijama. Tri autobusa su rađena na šasiji K 450C B6x2*4 i oni su opremljeni sa 13-litarskim motorom od 450 KS koji nudi maksimalni obrtni moment od 2.350 Nm. Preostalih devet autobusa su Scania K 410C B4x2. Autobusi ovog modela imaju 13-litarski motor od 410 KS koji nudi maksimalni obrtni moment od 2.150 Nm. Karoserije se uradio španski karoserista Irizar, a izabran je model i8.

“Nastavljamo da se kladimo na Scaniu zbog njene pouzdanosti i sigurnosti, jer je ispred novih zahtjeva za sigurnosne sisteme, koji će stupiti na snagu 2024. godine (radar za mrtve uglove i poboljšani senzori protiv sudara). Osim toga, s novim Scania motorima smanjena je emisija CO2, što pomaže u poštivanju okoliša”, kazao je Jesús Barroso Rincón, šef nabave u Autocares Plana.

Autocares Plana ima vozni park od 700 autobusa, od kojih je 40% sa Scania mehanikom. Od 2018. godine, kada je Plana odlučila da se kladi na Scaniu, veza sa komercijalnom i tehničkom službom sa zastupnika Talleres Rapalo de Reus bila je izuzetna zahvaljujući dobrom planiranju održavanja i popravki. I od tada, sva vozila koja Autocares Plana dodaje u svoj vozni park su bazirana na Scania šasiji i mehanici. Za Jesúsa, “odnos sa zastupnikom i Scania prodajnim timom je veoma dobar i oni čine iskustvo kupovine izuzetnim.”

Autocares Plana je jedna od glavnih grupa za prevoz putnika u Tarragoni i Kataloniji. Osnovana 1964. godine kao porodična kompanija, danas ima 1.000 zaposlenih koji opslužuju više od 15 miliona putnika svake godine: 10 miliona putnika na redovnim linijama i 5 miliona putnika na školskim uslugama, transferima radnika itd. Plana trenutno upravlja redovnim linijama glavnih gradova Camp de Tarragona i službeni je prevoz od aerodroma u Barceloni i Reus do glavnih destinacija na Costa Dauradi.