Naslovnica Ekskluzivno EKSKLUZIVNO: Šest dvospratnih Kraljica za Kantić touristik!

EKSKLUZIVNO: Šest dvospratnih Kraljica za Kantić touristik!

40545
0
PODIJELI

Kraj mjeseca septembra bh. autobuskoj sceni donio je možda i najznačajniji događaj u cijeloj 2016. godini – dolazak šest potpuno novih dvospratnih Setri 431 DT sa Euro 6 motorima! Naravno kada se spominje kupovina novih Setri u Bosni i Hercegovini, onda je prva pomisao Kantić touristik iz Tešnja. Tako je bilo i ovog puta, pa je, ionako jaki vozni park koji se sastoji od Setri, dodatno pojačan.14522553_1250266191661321_1221765908_oNove dvospratne Setre imaju dužinu od 13,9 metara, širinu od 2,55 metara i visinu od 4 metra. Opremljene su moćnim 6-cilindričnim OM 471 motorom koji ispunjava Euro 6 norme ispušnih gasova. Snaga motora je  375 kW, tako da će Kraljice imati sasvim dobru potporu. Motor je uparen sa Mercedes-Benz GO 250-8 PowerShift 8-stepenim mjenjačem. Vrijedi još spomenuti i BlueTec spremnik od 50litara + rezervoar za gorivo kapaciteta 510 litara.

Putnici će moći uživati u izuzetno udobnih 78 sjedišta, a putovanje će proći relaksirano i udobno i zbog velikog razmaka između sjedišta. Svako sjedište je opremljeno sa utičnicama jačine 220 V, kako bi putnici mogli dopuniti svoje prenosne uređaje. Sva vozila su opremljena i sa integrisanim ruterom za WLAN.

Setra 431 DT spada u TopClass kategoriju autobusa što automatski znači najveći mogući nivo komfora, ali ni ekonomičnosti i sigurnost nisu zanemareni. Novi motor i dodatni sistemi daju bolju ekonomičnost što znači i više mjesta, više udobnosti, više fascinacija.

Radno mjesto vozača je također značajno unaprijeđeno. Mnogi detalji u kopkitu su postavljeni tako da imaju savršenu vidljivost. Sistemi pomoći vozaču kao što su ESP sa ABS i ASR, Active Brake Assist 3 (ABA 3) sa adaptivnim tempomatom i Lane Keeping Assist doleze u ovim vozilima kao standardna oprema. Moderna rasvjetna tehnologija sa LED svjetlima, ksenon svjetla, automatska svjetla pri skretanju i ambijentalno osvjetljenje u unutrašnjosti u potpunosti pomažu da TopClass Setra 431 DT u svakom pogledu svijetli u svojoj klasi.

U našem slučaju svjetliće šest puta jače i jasnije! Portal BHBus.ba želi puno sreće i uspjeha kompaniji Kantić touristika sa novim autobusima i da nas uskoro ponovo iznenade na sličan način.

Dolazak autobusa u krug firme: