Naslovnica Novosti Prodaje se Schumacherov luksuzni timski autobus Scuderia Ferrari

Prodaje se Schumacherov luksuzni timski autobus Scuderia Ferrari

1794
0
PODIJELI

Sjećate li se vremena kada je Ferrari dominirao Formulom 1? Početkom 2000-ih “Scuderia” je imala odlične vozače i obožavatelje širom svijeta. Stvari su se drastično promijenile u prošlih nekoliko godina, a neka bolja vremena postaju dijelom Ferrarijeve prošlosti.

Aukcijska kuća Bonhams je početkom februara u Parizu održala aukciju na kojoj je ponuđen službeni timski autobus Iveco Irisbus Ferrari. Radi se o modelu Domino 2001 HD Orlandi, koji je italijanski F1 tim koristio u periodu od 2001. do 2005. godine. Koristili su ga, naravno – i sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher i njegov timski kolega Rubens Barrichello. Iveco je prenamijenjen iz standardnog autobusa u luksuzni “motor home”, koji pokreće dizelski motor sa 380 KS, ima automatski mjenjač ZF s osam stupnjeva prijenosa i zračni ovjes.Na početku je imao dva odvojena apartmana s TV-om, satelitskim telefonom, internetom i masažnim stolom za tretmane nakon utrka. Drugi vlasnik autobusa napravio neke preinake interijera pa je vozilo u takvom stanju ostalo do danas.Električne instalacije zamijenjene su boljim i kvalitetnijima, tu su kupaonica s keramičkim sanitarijama, neovisni sistem grijanja i klimatizacije, 220-voltni dizelski generator, kućno kino Bose i kao šećer na kraju bračni krevet Hastens Luxuria. Kako bi vlasnik uvijek i svugdje mogao dokazati da je njegov autobus djelić historije F1 tima “propetoga konjića”, tu je i Ferrarijev certifikat autentičnosti, koji je potpisao direktor tima Ferrari F1 Stefano Domenicali.

Očekuje se kako će, s manje od 90.000 pređenih kilometara, u savršenom stanju i sa prepoznatljivom grafikom Scuderia Ferrari, ovaj jedinstveni autobus postići cijenu između 125 i 150 000 eura. Informacija ko je kupio autobus i po kojoj cijeni još uvijek nema.

izvor:autostart.24sata.hr